AQUA MARIS TALASOTERAPIJA SUSTAV ZA ISPIRANJE NOSA A30

15.76

Sustav za ispiranje nosa i sinusa uz prirodnu morsku sol s eteričnim uljima. Anatomski oblikovana posudu za ispiranje prilagođena je svakom nosu, za nježnu i sigurnu primjenu. Ispiranjem se čisti nos i uklanja višak sluzi, a postupak je ugodan i jednostavan.

Uz posudu dolazi 30 vrećica obogaćene morske soli.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

AQUA MARIS TALASOTERAPIJA SUSTAV ZA ISPIRANJE NOSA A30

  • za jednostavno, ugodno i učinkovito ispiranje nosne šupljine i sinusa

Aqua Maris® Talasoterapija prirodna morska sol iz Jadrana s više od 80 minerala obogaćena eteričnim uljima mirte i smilja preporučuje se osobama:

  • s akutnim i kroničnim rinitisom ili sinusitisom i alergijama
  • koje se rekreativno ili profesionalno bave sportom
  • u svrhu održavanja higijene nosa i nosne šupljine
  • kod otežanog disanja uslijed boravka u centralno grijanim i klimatiziranim prostorima
  • nakon operativnih zahvata u nosu (uz savjetovanje s liječnikom)

Pripremljena otopina morske soli u vodi, zbog bogatstva minerala i dodatka eteričnih ulja mirte i smilja, blagotvorno djeluje na sluznicu nosa.

Sastav: morska sol, eterično ulje mirte, eterično ulje smilja.

Bez konzervansa.

Mogu ga koristiti i djeca od šest godina, uz početnu pomoć roditelja. Osobe s problemima sa sinusima i alergijama mogu ponoviti postupak nekoliko puta tjedno. Sportašima i rekreativcima preporučuje se ispiranje nosa prije fizičke aktivnosti, a kod otežanog disanja prema potrebi.

Ispiranje nosa bitno je raditi pravilno priređenom otopinom i pogodnom posudom. Uz posudu dolazi 30 vrećica obogaćene morske soli bez aditiva. To je bitno jer aditivi koji se dodaju u kuhinjsku sol mogu nadražiti osjetljivu sluznicu nosa.

Primjena:

Obogaćenu morsku sol iz vrećice usuti u posudu za ispiranje, napuniti prokuhanom mlakom (oko 37 °C) vodom do crte, promućkati i iznad umivaonika isprati nos i sinuse na sljedeći način:

  1. Nagnite se prema naprijed, glavu rotirajte na stranu, a bradu držite pritisnutu prema grudima.
  2. Vrh posude prislonite na nosnicu i namjestite kako biste začepili nosnicu. Dišite na usta.
  3. Započnite ispiranje, otopina će istjecati kroz suprotnu nosnicu. Voda prolazi nosnom šupljinom i osim što temeljito čisti nosne kanale, nježno masira niz živčanih završetaka u sinusima.
  4. Ispušite nos u tri položaja: Nagnite glavu prema naprijed u viseći položaj, okrenite je na jednu stranu, donju nosnicu zatvorite i lagano puhnite kroz gornju nosnicu.

Nagnite glavu prema naprijed u viseći položaj i puhnite kroz istu nosnicu. Ispravite se i ispušite nosnicu u uspravnom položaju. Ponovite postupak sa suprotnom nosnicom. Nakon ispiranja, osjećat ćete se energizirano i svježe. Nakon upotrebe posudu za pripremu isprati mlakom vodom i dobro osušiti. Posuda je namijenjena za višekratnu upotrebu i nije namijenjena pranju u perilici za posuđe. Nepravilan položaj tijela, glave ili posude za ispiranje mogu onemogućiti istjecanje otopine van ili izazvati njeno otjecanje u usta i grlo. U takvim slučajevima ispravite položaj prema uputi i nastavite s ispiranjem.

AQUA MARIS TALASOTERAPIJA SUSTAV ZA ISPIRANJE NOSA

Pakiranje: posuda za ispiranje nosa + 30 vrećica po 2.97 g morske soli

Pogledajte AQUA MARIS proizvode u online ljekarni Plantak.

Težina 0.5 kg
Košarica