Izjava o privatnosti

Ljekarne Plantak u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (Sl.list EU L119/1) obvezuje se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka i daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovh podataka. Navedeni podaci služit će isključivo u svrhu poslovanja.
Svi osobni podaci su strogo čuvani i dostupni su isključivo zaposlenicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje djelatnosti. Svi djelatnici Ljekarne Plantak obvezni su poštivati načela zaštite privatnosti.

 

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Voditelj obrade osobnih podataka je Ljekarne Plantak, Bana Jelačića 8, 33520 Slatina, kontakt telefon 033 554 001, e-mail: info@ljekarne-plantak.hr.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, prezime, identifikacijski broj, broj telefona, e-mail adresa ili drugi osobni podaci.

Osobne podatke kupaca koje prikupljamo kao što su ime i prezime, broj telefona, e-mail adresu, OIB, MBO, adresu stanovanja i ostale osobne podatke, prikupljamo isključivo u poslovne svrhe odnosno kako bi isporučili robu i izvršili uslugu krajnjem kupcu te kako bi ih informirali o proizvodima, uslugama, nagradnim igrama, novostima, akcijama u poslovanju trgovačkog društva, pitali o mišljenju, zadovoljstvu pruženom uslugom i korištenjem proizvodom. Podaci se koriste za analizu kvalitete, unaprjeđenje i kreiranje novih proizvoda i usluga trgovačkog društva.

Videonadzor maloprodajne jedinice koristimo radi zaštite imovine i ljudi i smanjenja izloženosti radnika riziku od razbojstva, provala i sličnih događaja na radu ili u vezi s radom.

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje legitimnih interesa, osim ako važećim zakonskim propisima nije predviđeno duže vrijeme čuvanja takvih podataka. Ljekarne Plantak zadržava pravo da u slučaju potrebe osobne podatke kupaca ustupi domaćim i međunarodnim zakonodavnim vlastima, ukoliko za to postoji pravna osnova.

Posjetom stranici www.ljekarne-planta.hr ili slanjem pošte na adresu info@ljekarne-plantak.hr, ostvaruje se izravna komunikacija s Ljekarne Plantak, a Ljekarne Plantak će kupcu slati elektroničke poruke samo u slučaju elektroničke narudžbe, osim na zahtjev. Korištenjem ove stranice korisnik potvrđuje kako je upoznat i suglasan s uvjetima korištenja i pravilima privatnosti opisanima u sadržaju ovih stranica.

 

Pravo uvida, ispravka, brisanja podataka i pravo na prigovor

Za sve Vaše osobne podatke koji su kod nas pohranjeni imate pravo uvida, te pravo ispravka, dopune i brisanja istih kada su nepotpuni, netočni i neažurni te pravo ograničavanja obrade vaših podataka kao i prijenosa podataka. Prethodno danu privolu za korištenje Vaših podataka možete u svakom trenutku povući. Ako želite iskoristiti Vaša prava ili ukoliko smatrate da imate osnove za prigovor, obratite nam se s Vašim zahtjevom putem naše e-mail adrese ili telefona koji su objavljeni na našoj kontakt stranici. Voditelj obrade postupit će u skladu s Vašim zahtjevom bez nepotrebnog odgađanja ako prikupljeni osobni podaci nisu više nužni radi poštovanja pravnih obveza voditelja obrade, za potrebe legitimnih interesa voditelja obrade ili za zaštitu ključnih interesa ispitanika ili druge fizičke osobe.

Vaše osobne podatke koji su kod nas pohranjeni možete obrisati putem administracijske stranice korisničkog profila ovdje ili zatražiti brisanje podataka slanjem e-maila na info@ljekarne-plantak.hr.

Web shop

Pristup web shopu www.ljekarne-plantak.hr moguć je sa ili bez registracije. Prilikom registracije i kupovine prikupljamo samo podatke koji su nužni za isporuku kupljene robe te se navedeni podaci pohranjuju u svrhu ispunjena ugovora. Korisnik u svakom trenutku može deaktivirati svoju registraciju odabirom polja odjava. Ljekarne Plantak ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja naplate kartica prilikom kupovine u web shopu.

 

Sigurnost

Tajnost podataka kupca zaštićena je i osigurana korištenjem SSL enkripcije. Podržan je svjetski standard 128-bitnog SSL šifriranja za sigurnu kupovinu u web-trgovini. SSL – Secure Socket Layer enkripcija – tehnologija je koja omogućuje sigurnu komunikacijsku putanju između kupca i sustava kartične naplate i obrnuto. Na taj način sprječava se neovlašteno pristupanje podacima tijekom njihovog prijenosa. Brojevi kreditnih kartica se ne čuvaju u sustavu i nisu dostupni neovlaštenim osobama.

 

Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje služe za identifikacju vašeg pretraživača na Vašem računalu svaki put kad posjetite našu web stranicu. To omogućuje našoj stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite kako bismo Vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom posjeta našoj web stranici.

Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskom pregledniku.

Isključivanjem kolačića odlučujete da li ćete dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu.  Ukoliko ne pristanete na upotrebu kolačića i dalje ćete moći pregledavati naše web stranice , no neki dijelovi neće biti prikazani kako treba ili neće biti dostupni.

Više o kolačićima možete pročitati u odjeljku Pravila o kolačićima.

 

Promjena politike privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijest ćemo objaviti na ovoj web stranici kako bi korisnici bili upoznati s podacima koje prikupljamo.

 

Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice
 • WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

 

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Izjava o korištenju WSPay-a
Ljekarne Plantak koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Košarica