Priprema za sunce

Priprema za sunce

     Dolaskom ljepšeg vremena više vremena provodimo na otvorenom te je potrebno redovito koristiti kreme sa zaštitnim faktorom i zaštititi svoju kožu. Osim toga pravo je vrijeme za početi uzimati dodatke prehrani kako bi kožu pripremili za izlaganje suncu. U ovom tekstu vam donosimo opise proizvoda koji će biti pravi prijatelj vašoj koži kako bi do kraja ljeta vaša koža imala ujednačeni preplanuli ten i ostala neoštećena.

Koji dodaci prehrani su idealni za pripremu kože na sunce?

      Tijekom ljeta je sunce prilično jako i treba izbjegavati izlaganje suncu između 11 i 16 sati, te ostati u hladu koliko god je moguće. Svačija koža je osjetljiva na sunce, ali posebice koža osoba koji su skloni alergiji na sunce. Alergiju na sunce i oštećenja kože možemo umanjiti te dulje zadržati preplanuli ten uzimanjem dodataka prehrani iz grupe karotenoida, koji igraju važnu ulogu u zaštiti tkiva od oštećenja uzrokovanih UV zrakama. Od čitavog niza karotenoida najučinkovitiji su beta karoten i astaksantin. Uporabu beta karotena treba započeti 4 do 12 tjedana prije pojačanog izlaganja suncu, dakle na proljeće i završiti do početka izlaganja suncu, dok se astaksantin može koristiti prije i za vrijeme sunčanja (proljeće i ljeto), za optimalan učinak.

Što je beta karoten i kakav učinak ima?

     Beta karoten je biljni pigment koji učinkovito štiti kožu od štetnog utjecaja pretjeranog izlaganja suncu tijekom proljetnog i ljetnog razdoblja. Beta karoten se u ljudskom tijelu pretvara u vitamin A  i djeluje kao snažan antioksidans koji doprinosi jačanju imuniteta. Natural Wealth® Beta karoten kapsule sadrže ovaj važan nutrijent u optimalnoj dozi od 6 mg.

Što je astaksantin i kako djeluje?

     Astaksantin je keto-karotenoid s različitim primjenama, a dolazi u obliku kapsula koje sadrže prirodno dobiveni astaksantin iz alge H. pluvialis. Ima veće antioksidativno djelovanje nego ostali karotenoidi, a preporuča se kao osnovna antioksidativna formula tijekom cijele godine (posebno u periodu kada je jače UV zračenje), te kod problema sa zglobovima i vidom. Također ima veliki utjecaj u borbi protiv starenja kože jer poboljšava elastičnost kože. Osobama koje imaju alergiju na sunce preporuka je uzimati solgar astaksantin u periodu od minimalno dva mjeseca.

Postoje li mješavine karotenoida i koliko su učinkovite?

   Da, postoje mješavine karotenoida koje su čak u nekoj mjeri i učinkovitije što ukazuje na sinergističke učinke koji su dokazani rezultatima korištenja tih mješavina.

Napominjemo da se uzimanje dodataka prehrani za zaštitu kože preporučuje kroz razdoblje od 4 do 12 tjedana prije povećanog izlaganju suncu da bi se osiguralo zaštitno djelovanje. Primjer proizvoda koje sačinjava mješavina karotenoida je Almagea SUNLOVE SKIN+.

Kako smanjenim izlaganjem suncu također postići preplanuli ten?

      Ako niste baš uporni i nemate puno vremena do izlaganja suncu, ne brinite i za to imamo rješenje. To je krema RAPID BRONZ. Korištenjem kreme RAPID BRONZ povećava se biološka raspoloživost melanina, što potiče prirodni proces pigmentacije sa povećanom prirodnom zaštitom kože. Na taj se način sprječavaju eventualna crvenila i sunčane iritacije, a rezultat je brža, intenzivnija i ravnomjernija preplanulost. Tri glavna sastojka u Rapid bronz kremi su tirozin u obliku posebnog hidrosolubilnog derivata koji duboko prodire u epidermu kako bi joj davao sastojak potreban za aktivaciju biosinteze melanina, pigmenta koji zapravo i daje preplanulost i prirodnu zaštitu kože.  

VITAMIN B2 djeluje kao foto – oksidant, tj. pospješuje procese koji potiču kožnu pigmentaciju tirozina prilikom izloženosti suncu. ATP koenzim adenozintrifosfat – pospješuje i povećava tirozinazu i bržu melanogenezu. Posljedica toga je povećana količina proizvedenog melanina i proces preplanulosti razvija se brže i intenzivnije. 

Kremu je potrebno nanositi ujutro i navečer najmanje tjedan dana prije izlaganja suncu, kako biste kožu pripremili i potakli ju za prirodnim procesom zaštite. Koristite ju za vrijeme sunčanja u kombinacijama sa zaštitnim faktorima primjerenima upravo za vaš tip kože. Još jedna prednost koju krema posjeduje je ta da nakon sunčanja krema pospješuje smirivanje kože u slučaju eventualnih opekotina.

Košarica
Scroll to Top