REDOVITA LJUSKICE PSILIJUMA 75G

6.05

REDOVITA ljuskice psilijuma neutralnog su okusa i iznimno bogate topivim vlaknima. Na prirodan način pomažu kod zatvora, u regulaciji razine šećera u krvi, te pružaju osjećaj sitosti što olakšava borbu s kilogramima.

Dodaje se u kašaste sokove, jogurt, kruh, kolače ili za zgušnjavanje jela.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

REDOVITA LJUSKICE PSILIJUMA 75G

Psilijum ljuskice dobivaju se od biljke Indijskog trputca (Plantago ovata) čije sjemenke sadrže ovojnicu u obliku prozirnih ljuskica. Ove ljuskice djeluju kao prirodan laksativ upijajući vodu u crijevima i time čine stolicu mnogo mekšom. Mogu se uzimati  dulje vrijeme bez nuspojava.

REDOVITA ljuskice psilijuma mogu pomoći kod:

  • dijabetesa
  • povišenog kolesterola
  • sindroma iritabilnog crijeva
  • kroničnog zatvora
  • Chronove bolesti
  • borbe s viškom kilograma

Ljuskice psilijuma sadrže vlakna, lipide, nezasićene masne kiseline, iridoide i sluz. Polisaharidne sluzi na sebe vežu vodu pa stoga ljuskice mogu povećati volumen i do 15 puta. Prema preporukama trebali bi jesti oko 30 grama psilijuma na dan. Zbog svoje sposobnosti upijanja pruža osjećaj sitosti i time pomaže u kontroliranju količine hrane koju unosite u organizam. Također pomaže u regulaciji razine šećera u krvi što je izuzetno pogodno za osobe s dijabetesom tipa 2.

Budući da nemaju okusa, ljuskice se mogu dodati u sokove iz blendera, jogurt, kruh, kolače ili koristiti za zgušnjavanje jela. Zahvaljujući svojoj želatinastoj konzistenciji mogu poslužiti i za povezivanje smjese. Djelovanje psilijuma možete još više poboljšati ako tokom dana unosite dovoljno tekućine.

Psilijum može utjecati na apsorpciju nekih lijekova kao što su antibiotici, varfarin, digoksin pa se ne preporučuje uzimati te lijekove sat prije ili sat nakon uzimanja ljuskica. Ne preporučuje se ako uzimate lijekove za kolesterol i dijabetes ili ako imate opstrukcije u probavnom sustavu. Iako se psilijum može koristiti tijekom trudnoće i dojenja, ipak je uputno posavjetovati se o tome s liječnikom.

Način upotrebe:
  1. 1 do 3 žličice razmutite s vodom, jogurtom ili sokom od jabuke.
  2. Popijte odmah jer se mješavina pretvori u želatinoznu masu.
  3. Obavezno se uzima uz malo veće količine vode.
  4. Jedna velika žlica ljuskica sadrži oko 5 grama vlakana.

REDOVITA LJUSKICE PSILIJUMA 75G

Pakiranje: 75 g

Pogledajte sličan proizvod REDOVITA psilijum kapsule.

Težina 0.5 kg
Košarica