EVA/QU ČEPIĆI ZA DJECU A6

6.88

Čepići za primjenu kod djece, pomažu regulirati normalno pražnjenje crijeva. Djeluje samo lokalno, fiziološkim podražajem i ne sadrže sastojke koji imaju laksativno djelovanje, te potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. Indicirani su za djecu u dobi od 2 do 12 godina starosti.

Kod uobičajenog i kroničnog zatvora.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

EVA/QU ČEPIĆI ZA DJECU A6

 • MOGU SE KORISTITI DUGOROČNO
 • ZA SVE OBLIKE UČESTALOG ZATVORA STOLICE
 • SASTOJCI SE NE APSORBIRAJU I NE IRITIRAJU
 • NE STVARA NAVIKU I DOBRO SE PODNOSI

Eva/Qu otvara blokadu stolice u ampuli rektuma te potiče brzo i nježno pražnjenje.  Čepić se za nekoliko minuta otapa te otpušta veliki broj šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stjenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice.

Zbog svoje djelotvornosti i nježnog lokalnog i fiziološkog djelovanja čepić se posebno preporučuje:

 • starijim osobama 
 • za primjenu tijekom trudnoće i dojenja
 • bolesnicima s neurološkim bolestima
 • bolesnicima koji moraju mirovati
 • hendikepiranim osobama

Čepići se mogu koristiti dugoročno za održavanje. Koristi se za pražnjenje crijeva prije operacije ili dijagnostičkih pretraga (npr. kirurški, gastroenterološko i urološki pregledi, ehografija prostate i rektoskopija). Odlična su pomoć tijekom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje. Praktičnan su za odabir vremena i mjesta obavljanja nužde prema osobnim potrebama ako to ne želite obaviti u neprikladnim uredskim sanitarnim prostorijama, u baru, zračnoj luci, restoranu ili vlaku.

Svaki čepić se sastoji od prirodnih i netoksičnih tvari (natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat) koji se koriste u nekim dodacima prehrani. Polietilen glikol koristi se kao pomoćna tvar i nosač, potpuno je inertan, ne apsorbira se u tijelu i nije toksičan.

Zaštitna mjera je isprazniti ostatak stolice iz rektalne ampule. Higijena rektuma može spriječiti upalu analnog kanala, pojavu ragada i hemoroida. Pravilna higijena anorektalnog područja također može  spriječiti novotvorine (neoplazme).

Eva/Qu čepići za djecu indicirani su za djecu u dobi od 2 do 12 godina starosti.

Ne postoji niti jedna poznata kontraindikacija, čak i uz čestu i dugotrajnu uporabu u prisutnosti hemoroida i lokalnih fisura. Osjećaj djelomičnog pražnjenja ili blago peckanje u rektumu ne trebaju izazivati zabrinutost jer brzo nestaju. Čepić sadrži polietilen glikol koji bi mogao izazvati iritaciju.

Ako imate specifičnu reakciju, prestanite koristiti proizvod i obratite se liječniku ili ljekarniku. Izostanak učinkovitosti (pražnjenja) može ukazati na drugi problem (npr. zatvor zbog grčeva) kad je potrebno obratiti se liječniku.

Čuvati izvan pogleda i dosega djece. Ne koristiti u slučaju poznate preosjetljivosti na bilo koji sastojak. Nisu poznati štetni učinci uzrokovani primjenom ovog proizvoda.

Način uporabe

 1. Izvadite jedan čepić iz zatvorenog pakiranja te umetnite cijeli čepić u anus (čmar).
 2. Umetanje je lakše ako se čepić prvo navlaži vodom. Ako korisnik ima ozljedu sluznice ili hemoroide, preporuča se umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem.
 3. Čepić obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. Važno je pustiti da djelovanje završi.
 4. Korisnicima se preporuča zadržati čepić u rektumu što je duže moguće, kretati se, čak i uz prisustvo očitog podražaja, umjesto čekati u sjedećem ili ležećem položaju.

EVA/QU ČEPIĆI ZA DJECU A6

Pakiranje: 6 komada

Pogledajte proizvode kategorije PROBAVA.

Košarica