ETERIČNO ULJE LIMUN 10ML PRANAROM

10.07

Limunovo eterično ulje, dobiveno od ploda limunova drveta (lat. Citrus lemon), može donijeti mnoge zdravstvene dobrobiti. Djeluje kao antiseptik, blagi stomahik; oponaša vitamin P i olakšava protok krvi, smanjuje lomljivost kapilara, te stimulira rad jetre.

SKU: C005362 Kategorije: , ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

ETERIČNO ULJE LIMUN 10ML PRANAROM

Indikacije:

  • dišne infekcije, pogotovo kod djece
  • česte zarazne bolesti
  • herpes, bradavice
  • kure čišćenja jetre i žuči
  • bubrežne kolike
  • popucale kapilare, proširene vene, akne
  • dezinfekcija prostora

Djelovanje: antiseptik, blagi stomahik; oponaša vitamin P i olakšava protok krvi, smanjuje lomljivost kapilara, stimulira rad jetre.

Aktivne tvari: limonen, beta-pinen, beta-bisabolen, gama-terpinen

Ljekovite moći svježeg limuna zadržane su i u njegovom ulju. Stoga je jedno od onih neizostavnih ulja u aromaterapijskoj kućnoj ljekarni. Ovo ulje ublažava depresiju i tjeskobu, jača koncentraciju, podiže vitalnost, liječi ranice i poboljšava rad imuniteta.

Vrlo ugodnog mirisa, možete ga koristiti u difuzeru i tako i dezinficirate prostoru u kojem boravite, što je naročito preporučljivo u vrijeme opasnosti od infekcija (bolesna osoba u kućanstvu, vrijeme gripe i sl.). Isparavanja eteričnog ulja limuna djeluju poticajno na središnji živčani sustav i psihičke funkcije.

Limun odlično čisti jetru, tako da se u posebnim melatima (mješavinama s medom) čak i daje djeci nakon terapije s nekim jačim lijekovima (napr. antibioticima) ili djeci alergičarima. Uz neka druga ulja sličnog djelovanja, limun je glavni sastojak u pripravcima za lomljive ili proširene kapilare, gdje se može primjenjivati dermalno i oralno.

Kontraindikacije: ulje je fototoksično, ako se nanosi na kožu ona se ne smije izlagati suncu da ne dođe do reakcije preosjetljivosti

Botanički naziv: Citrus lemon

Zemlja porijekla: Italija

Dio biljke: usplođe

ETERIČNO ULJE LIMUN PRANAROM

Pakiranje: 10 ml

Pogledaj sve PRANAROM proizvode u online ljekarni Plantak.

Težina 0.5 kg
Košarica