ETERIČNO ULJE KLINČIĆEVAC 10ML PRANAROM

7.68

Jedno od najsnažnijih antiseptika među eteričnim uljima s vrlo širokim spektrom antibakterijskih i antivirusnih učinaka, a dokazana mu je i protugljivična aktivnost. Eterično ulje klinčića potiče i središnji živčani sustav, grije, okrepljuje i revitalizira cijeli organizam.

SKU: C005266 Kategorije: , ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 1 - 3 dana

Sigurna online kupovina

ETERIČNO ULJE KLINČIĆEVAC 10ML PRANAROM

Eterično ulje klinčićevca (Eugenia caryophyllata) ima izrazito antibakterijsko i antivirusno djelovanje, stimulira organizam te djeluje kao blagi anestetik. Tradicionalno se koristi kod artritisa, reumatizma, kožnih gljivičnih infekcija te kod akutnog ili kroničnog bronhitisa i sinusitisa.

  • snažno antibakterijsko djelovanje širokog spektra
  • fungicid, antiparazitik
  •  stomahik – sredstvo koje potiče apetit i pomaže probavi u želucu i crijevima
  • protiv nadutosti
  • antivirusno djelovanje i imunostimulans
  • tonik za maternicu, živce i seksualnu napetost
  • hipertenziv
  • anestetik
Tradicionalna indikacija:

Respiratorne bakterijske i virusne infekcije: akutni ili kronični bronhitis, sinusitis, astmatični bronhitis, tuberkuloza; tropske bolesti: malarija, amebijaza; herpes zoster, herpes simplex; artritis, reumatizam; urinarne i crijevne infekcije: proljev, cistitis; kožne gljivične infekcije i parazitoze; intelektualne (teškoće u koncentraciji) i seksualne ( frigidnost, impotencija) smetnje; hipotenzija; oralne infekcije: gnojna upala, bolne rane.

Osim što ublažava probleme izazvane infekcijama u usnoj šupljini, olakšava i tegobe dišnog sustava, posebno kod bronhitisa i astme. Blago analgetičko i lokalno anestetičko djelovanje eteričnog ulja klinčića razlog su njegove primjene u preparatima za ublažavanje raznih vrsta bolova poput zubobolje, neuralgija, reumatskih tegoba i bolova uzrokovanih artritisom. Pomaže u opuštanju glatke muskulature probavnog trakta, zbog čega pospješuje probavu i olakšava probavne tegobe. Učinkovit je i u uništavanju glista, a djeluje i kao repelent i insekticid.

Imunostimulirajuće djelovanje klinčića važno je za njegovu primjenu u očuvanju i poboljšanju zdravlja, posebno u situacijama kada postoji veća vjerojatnost njegovog narušavanja, poput stresa i virusnih infekcija. Pomoć je kod mentalnog zamora, napetosti i oslabljene koncentracije. U kombinaciji s paprenom metvicom, klinčić razbuđuje pospane vozače na dugim putovanjima.

Primjenjuju protiv bradavica i žuljeva, za dezinfekciju manjih ozljeda ili nakon uboda insekata. Odličan je sastojak losiona poslije brijanja kako zbog dezinfekcije malih posjekotina, tako i zbog ugodnog mirisa. Potječe s Molučkih otoka, ovo 20 m visoko drvo raste na isušivanom primorskom mulju. Ima izdržljive listove koji su jedan nasuprot drugom. Njegovi ružičasto bijeli cvjetovi grupirani su u male kompaktne razgranate tvorbe.

Za vanjsku upotrebu, moguće je uz razrjeđenje od 20% maksimalno u biljnom ulju kao sezamovo, lješnjakovo, itd  Unutarnja upotreba samo uz savjetovanje s terapeutom!

UPOZORENJE: Ulje nije prikladno za djecu ispod 6 godina, trudnice ni dojilje.

Ne koristiti kroz duži period bez konzultacije s aromaterapeutom.

Primjena:

Aromaterapija za dišne puteve. Par kapi dodati u aromalampe ili difuzore.

ETERIČNO ULJE KLINČIĆEVAC 10ML PRANAROM

Količina: 10 ml

Pogledaj sve proizvode kategorije AROMATERAPIJA.

Težina 0.5 kg
Košarica