PLIVIT B FORTE KAPSULE A60

7.17

Kapsule B kompleks vitamina koji sinergijski doprinose normalnoj funkciji živčanog sustava, smanjenju umora te normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 1 - 3 dana

Sigurna online kupovina

PLIVIT B FORTE KAPSULE A60

  • doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, odnosno normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava

Plivit B Forte osigurava preko 100% preporučenog dnevnog unosa svih 8 vitamina B skupine. Organizam ove vitamine ne može sintetizirati, pa ih je potrebno unositi svakodnevno. Najbolje ih je uzimati u obliku uravnotežene cjeline jer im se funkcije dosta isprepliću i često trebaju jedni druge kako bi imali najbolje djelovanje.

Plivit B Forte se preporučuje uzimati kod/za:

  • pojačanog umora 
  • pretjerane izloženosti stresu
  • normalnu funkciju imunološkog sustava
  • povećanih tjelesnih i mentalnih napora
  • normalnu funkciju živčanog sustava
  • bolje pamćenje

Vitamin B1

Vitamin B1 (tiamin) doprinosi energiji za mozak te utječe na kognitivne aktivnosti mozga. Ključan je za mnoge fiziološke funkcije, sudjeluje u metabolizmu glukoze, održavanju funkcije živčanih membrana, sintezi mijelina i nekoliko vrsta neurotransmitera (acetilkolin, serotonin).

Vitamin B2

Riboflavin je važan za proizvodnju energije, a nedostatak se očituje pojavom raspuklina u kutovima usana, anemijom, seboroičnim dermatitisom i čestim grloboljama.

Vitamin B3

Niacin sudjeluje u sintezi i metabolizmu ugljikohidrata, masnih kiselina i proteina. Može imati profilaktičko djelovanje na migrene, ukoliko je ona posljedica smanjenog energetskog metabolizma u mitohondrijima.

Vitamin B5

Aktivni oblik pantotenske kiseline, CoA – koenzim A ima ključnu ulogu u sintezi i razgradnji mnogih molekula uključujući vitamine A i D, kolesterol, hormone, hemoglobin, antitijela, itd. Naziva se i antistresnim vitaminom jer sudjeluje u proizvodnji hormona nadbubrežne žlijezde. Nedostatak uzrokuje smanjenu proizvodnju kortizola, bolove u mišićima, glavobolju, depresiju, bljedilo, nesanicu, te osjećaj trnjenja, žarenja te mravinjanja ruku i nogu.

Vitamin B6

Iz skupine B vitamina najvažniji je u podržavanju imunološke funkcije. Piridoksin je poznat je i po svojoj važnoj funkciji u sintezi hemoglobina i neurotransmitora poput dopamina, serotonina i gama-aminomaslačne kiseline (GABA). Neophodan je tijekom trudnoće i postnatalnog razvoja mozga. Posljedice nedostatka su slabljene kognitivnih funkcija, epileptički napadaji, depresija, konfuzija, periferne neuropatije, mikrocitna anemija.

Vitamin B7

Biotin je kofaktor nekoliko enzima uključenih u metabolizam ugljikohidrata, aminokiselina i lipida. Ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja kože. Nedostatak se očituje u vidu pojave dermatitisa oko očiju, nosa i usta, konjunktivitisa i opadanju kose. Može dovesti i do promjena u mentalnom stanju, bolova u mišićima, anoreksije i mučnine.

Vitamin B9

Folat igra ključnu ulogu u sintezi DNK i diobi stanica, osobito u stanicama koje se brzo dijele. Potrebe žena za folatom rastu tijekom trudnoće, a optimalan status folata trebao bi se postići prije začeća, odnosno, u prvom tromjesečju, kada se zatvara neuralna cijev. Folna kiselina i vitamini B6 i B12 imaju sinergijski učinak na sniženje razine homocisteina čija povišena razina predstavlja čimbenik rizika za pojavu bolesti srca i krvnih žila.

Vitamin B12

Cijanokobalamin, iako je poznat po svojoj ulozi u stvaranju krvnih stanica i sintezi DNK, ima bitnu ulogu u procesima koji obnavljaju ili održavaju zdravlje živčanog sustava. Sudjeluje u stvaranju mijelina, ovojnice koja okružuje živce i olakšava veliku brzinu provođenja živčanih impulsa. Zbog uloge u stvaranju mijelina i remijelinizaciji, B12 značajno podupire regeneraciju živaca nakon ozljede. Dokazano ima pozitivan utjecaj kod različitih stanja kronične boli, uključujući neuralgiju, neuritis, dijabetičku neuropatiju i neuropatsku bol.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Način uzimanja:

Preporučena dnevna doza je 1 kapsula na dan

PLIVIT B FORTE KAPSULE A60

Količina: 60 kapsula

Pogledajte PLIVIT proizvode u online ljekarni Plantak.

Potražite proizvod na stranicama proizvođača.

Težina 0.5 kg
Košarica