NEW IRON KAPSULE A30

14.72

New Iron kompleks željezovog aminokiselinskog kelata s dodanim vitaminima izabrana je kombinacija za trudnice, sportaše i sve kojima nedostaje željeza.

Ima bolju apsorpciju i veću bioraspoloživost.

SKU: C005443 Kategorije: , ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 1 - 3 dana

Sigurna online kupovina

NEW IRON KAPSULE A30

Kompleks željezovog aminokiselinskog kelata s dodanim vitaminima je izabrana kombinacija za trudnice, sportaše i sve kojima nedostaje željeza – zbog brzog rasta, u adolescenciji, zbog menstruacije, zbog vegetarijanske ili veganske prehrane.

Istraživanja su pokazala da se samo 2-14% anorganskog željeza apsorbira u tijelu, a zbog iona željeza u tim spojevima dodatno umanjuju apsorpciju drugih vitamina (vitamin C i E) i minerala (kalcij) ako se uzimaju istovremeno. Za razliku od drugih oblika željeza, aminokiselinski kelat iz New Iron-a ne umanjuje apsorpciju drugih vitamina i minerala.

U odnosu na željezo sulfat, kelat ima bolju apsorpciju 70-75% i 4 puta veću bioraspoloživost što osigurava veću koncentraciju željeza u organizmu. Kada se uzima u ispravnom doziranju, kelat ne izaziva nikakve nuspojave kao što su probavne smetnje, zatvor ili mučnine.

Znakovi nedostatka željeza u organizmu:

  • kronični umor i slabost
  • glavobolje, vrtoglavice
  • razdražljivost, nemir
  • slaba koncentracija
  • spori kognitivni i socijalni razvoj u djetinjstvu
  • teškoće u održavanju tjelesne temperature(osjećaj hladnoće)
  • oslabljen imunološki sustav i povećana osjetljivost na infekcije
  • natečen jezik, pukotine u kutovima usana

Željezo je bitan nutrijent jer je prisutan u svim stanicama. Omogućava normalnu proizvodnju crvenih krvnih stanica i hemoglobina. Vitamin C povećava apsorpciju željeza i omogućava normalno funkcioniranje imunološkog sustava. Folna kiselina je potrebna za normalan razvoj fetusa u trudnoći te potiče normalnu proizvodnju krvi, dok vitamin B12 doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica te normalnu funkciju imunološkog sustava.

Osobe  na pomanjkanje željeza: brzo rastuća djeca, trudnice, žene za vrijeme menstruacije, vegetarijanci i vegani, sportaši, davatelji krvi, te osobe koje boluju od bolesti koje negativno utječu na apsorpciju željeza (celijakija, infekcije i sl.)

Način uzimanja:

1 kapsula dnevno s malo tekućine.

NEW IRON KAPSULE A30

Pogledajte proizvode kategorije MINERALI.

Težina 0.5 kg
Košarica