TWINLAB CINK 30MG KAPSULE A100

21.23

U dnevnoj dozi sadrži 30 mg  cinka, kao cinkov glukonat i pikolinat – oblici koji imaju bolju apsorpciju. Cink je važan mineral koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, normalnoj kognitivnoj funkciji, održavanju normalne kože, te normalnoj plodnosti.

Cink je nezamjenjiv borac za zdravlje organizma!

SKU: C004711 Kategorije: , , ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

TWINLAB CINK 30MG KAPSULE A100

Sadrži kelirani cink koji doprinosi:

  • normalnoj kognitivnoj funkciji
  • normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • normalnoj plodnosti i reprodukciji
  • održavanju normalne kože, kose i noktiju
  • normalnom metabolizmu makronutrijenata
  • zaštiti stanica od oksidativnog stresa

Sastav u jednoj kapsuli: Cink (glukonat i pikolinat) 30 mg (300% PU)

Cink je jedan od važnijih minerala potrebnih za funkcioniranje organizma jer sudjeluje u radu preko stotinu enzima kojima se reguliraju fiziološke funkcije organizma. Važan je za sve sustave kod kojih se stanice brzo dijele: dakle imunološki, reproduktivni sustav te za kožu, kosu i nokte.

Cink je važan za kognitivne sposobnosti jer ima ključnu ulogu u reguliranju komunikacije između neurona, što utječe na koncentraciju te sposobnost pamćenja i učenja. Pravilna produkcija hormona rasta također ovisi direktno o količini cinka u organizmu, kao i sinteza testosterona.

Manjak cinka u organizmu čest je kod adolescenta, djece, trudnica, starijih osoba te kod žena. Znakovi pomanjkanja cinka su kronični umor i slabost, krhki nokti i kosa, poremećaj menstruacije, kožni problemi i akne, impotencija i sklonost infekcijama. Jedan od vrlo očitih nedostataka cinka u organizmu su pojava nepravilnih bijelih točkica na noktima.

Sastojci: želatinska kapsula, cinkov glukonat, srednjelančani trigliceridi, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, cinkov pikolinat.

Dodatke prehrani s cinkom bi trebalo uzimati odvojeno od proizvoda koji sadrže kalcij i željezo koji interferiraju s njegovom apsorpcijom. Također se ne preporučuju uzimanje cinka uz kofein jer smanjuje njegovu apsorpciju. Obzirom je unos prehranom uglavnom nedovoljan, a apsorpcija otežana zbog unosa drugih tvari, procjenjuje se da čak 85% populacije unosi manje cinka nego što je potrebno.

Način uzimanja:
  1. Jednu kapsulu dnevno uz obrok ili po preporuci stručne osobe.
  2. Ne uzimati s mlijekom i mliječnim proizvodima jer se umanjuje apsorpcija.

Upozorenje: Osobe s kroničnim bolestima bubrega konzultirati liječnika prije dugotrajnijeg uzimanja dodatnog cinka. Proizvod je namijenjen isključivo odraslim osobama. Ne preporučuje se dugotrajna upotreba proizvoda.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

TWINLAB ZINC 30MG KAPSULE A100

Količina: 100 kapsula

Pogledajte TWINLAB proizvode u online ljekarni Plantak.

Težina 0.5 kg
Košarica