SOLGAR VITAMIN E 200 IU KAPSULE A50

Naša najniža cijena: 20.22
Akcijska cijena: 20.22

Prirodni oblik vitamina E, u neuljnom obliku u biljnim kapsulama, za što bolju apsorpcija tog nutrijenta. Vitamin E važan je nutrijent koji prvenstveno pridonosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa prouzročenog slobodnim radikalima.

SKU: C004234 Kategorije: , , , ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

SOLGAR VITAMIN E 200 IU KAPSULE A50

  • PRIRODNI OBLIK VITAMINA E
  • ZAŠTITA STANICA OD OKSIDATIVNOG STRESA
  • BOLJA BIORASPOLOŽIVOST

SOLGAR VITAMIN E 134 mg dolazi u neuljnom obliku u biljnim kapsulama kako bi se poboljšala apsorpcija tog nutrijenta. Sadržava prirodni oblik vitamina E, D-alfa-tokoferil kiseli sukcinat, za koji je u istraživanjima dokazano da ima 1,3 puta bolju bioraspoloživost od sintetskih oblika. Bez glutena. Bez mliječnih sastojaka. Košer. Pogodno za vegane i vegetarijance.

Vitamin E štiti organizam od oksidativnog stresa koji su prouzročili slobodni radikali, doprinosi plodnosti, zdravlju kože, srca i krvnih žila, te zaštitno djeluje na vitamin C i masne kiseline. Potreban je u oku, za pravilan razvoj retine, a ujedno štiti od katarakte i makularne degeneracije.

Ključne hranjive tvari:

  • Vitamin E: 134 mg
  • Vitamin E (kao D-alfa-tokoferil kiseli sukcinat)

Slobodni radikali

Kao nusprodukti mnogih metaboličkih reakcija, ali i kao posljedica izloženosti vanjskim utjecajima (npr. dimu cigareta i onečišćenom zraku) nastaju slobodni radikali. Slobodni radikali su nestabilne i visoko reaktivne molekule koje mogu oštetiti naše stanice i povezani su s preuranjenim starenjem. Stvaraju se kada organizam hranu pretvara u energiju ili kad smo izloženi ultraljubičastom (UV) svjetlu. Mogu oštetiti sve stanične strukture, uključujući proteine, lipide, DNA i RNA. Uzrokuju progresivne promjene u ljudskom tijelu kao što je starenje, ali imaju ulogu i u aterosklerozi, upalnim, neurodegenerativnim te malignim bolestima.

Odgovarajuće količine vitamina E mogu se unositi prehranom ako je ona redovito raznovrsna i uravnotežena. Vitamin E je prirodno prisutan u orašastim plodovima, biljnim uljima, zelenome lisnatom povrću i avokadu. Topljiv je u mastima te stoga djeluje kao zaštitnik masnih struktura u tijelu. Prema dosadašnjim istraživanjima vitamin E djeluje preventivno na pojavu karcinoma, bolesti srca i komplikacija dijabetesa.

Svi Solgar® proizvodi imaju “Zlatni standard” za izvrsnost. Proizvedeni su koristeći se prirodnim izvorima i inovacijama od 1947. godine. Solgar® je idealna suplementacija za dobro zdravlje.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Način uzimanja:

1 kapsula na dan, uz obrok.

SOLGAR VITAMIN E 200 IU KAPSULE A50

Količina: 50 kapsula biljnog porijekla

Pogledajte SOLGAR proizvode u online ljekarni Plantak.

Košarica