SIMAKTIV TABLETE PROTIV NADUTOSTI A20

7.76

Simaktiv je inovativni medicinski proizvod u obliku dvoslojne tablete protiv nadutosti i plinova u želucu. Učinkovitost se temelji isključivo na mehaničkom djelovanju: simetikon djeluje protiv stvaranja mjehurića plina, a aktivni ugljen apsorbira plin.

Smanjuje simptome nadutosti trbuha zbog plinova, podrigivanje i grčeve!

SKU: C010490 Kategorije: , ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

SIMAKTIV TABLETE PROTIV NADUTOSTI A20

 • DJELUJE ZA 15 MINUTA
 • SMANJUJE NADUTOST TRBUHA
 • SPRJEČAVA PREKOMJERNO ISPUŠTANJE VJETROVA
 • UBLAŽAVA BOLOVE I GRČEVE U TRBUHU

Simaktiv je medicinsko sredstvo za olakšavanje neugodnih simptoma povezanih s gutanjem zraka i intestinalne distenzije. Preporučuje se za ublažavanje simptoma povezanih s nadimanjem trbuha ili crijeva koji nastaju kao posljedica nakupljanja plinova. Kada se Simaktiv uzme, za samo 15 minuta, prvi sloj tablete počinje djelovati u želucu, gdje se oslobađa 50% djelatnih tvari, dok drugi sloj tablete nastavlja djelovati u crijevima gdje ispušta preostalu količinu aktivnih tvari tijekom jednog sata. Zahvaljujući svojoj učinkovitosti smanjuje neugodne simptome nadutosti, plinova i nervoznih crijeva. Time se normalizira probavu i olakšava pražnjenje crijeva. 

 • SIMETIKON razbija mjehuriće plinova u želucu i crijevima te smanjuje nadutost trbuha, a oslobođeni plinovi mogu se resorbirati kroz crijevnu stijenku ili eliminirati iz organizma crijevnom peristaltikom (pražnjenjem crijeva)
 • AKTIVNI UGLJEN je crijevni adsorbens veže na sebe toksine, plinove, mikroorganizme, njihove toksine. Prikuplja oslobođene plinove, visoku moć vezivanja osiguravaju brojne male i velike pukotine na površini čestica, i putem stolice izbacuje ih iz organizma te tako sprječava prekomjerno ispuštanje vjetrova

Simetikon i aktivni ugljen se ne resorbiraju u gastrointestinalnom traktu i ne ometaju resorpciju hranjivih tvari. Zahvaljujući djelovanju obje djelatne tvari, podrigivanje se smanjuje, želudac postaje mekši, manje napuhnut, nestaju bolovi i grčevi u želucu, smanjuje se nadutost.

Sastav: Jedna tableta sadrži: Simetikon: 50 mg i aktivni ugljen: 300 mg.

SIMAKTIV je siguran za korištenje jer:

 • ne utječe na rad probavnog sustava
 • ne apsorbira se u krv već se nepromijenjen eliminira stolicom
 • ne utječe na učinkovitost lijeka i resorpciju hranjivih tvari
 • može se koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Napomene pri korištenju SIMAKTIVA:

 • zbog prisutnosti aktivnog ugljena stolica može biti tamno smeđe boje
 • ako se koristi s drugim lijekovima, treba ge uzeti 2 sata prije ili 2 sata nakon uzimanja drugih lijekova
 • može se koristiti do potpunog gubitka simptoma, kontinuirano do 30 dana; ako simptomi potraju, obratite se liječniku
Način uporabe:

Odrasli: 4 tablete dnevno, po mogućnosti 2 tablete nakon bilo kojeg glavnog obroka.

Upozorenja i mjere opreza:

Proizvod nije namijenjen za uporabu kod djece mlađe od 14 godina starosti. Čuvati van dječjeg dohvata. Ne koristite proizvod ako imate želučanih ili crijevnih lezija. Ne koristite proizvod ukoliko bolujete od opstrukcije crijeva. Ne koristite ovaj proizvod istovremeno sa drugim medicinskim sredstvima ili lijekovima za oralnu uporabu: moć resorpcije aktivnog ugljena i simetikona mogu imati negativan utjecaj na učinkovitost. Ako koristite neke lijekove, prije uzimanja Simaktiva, posavjetujte se sa svojim liječnikom. Simetikon može ometati djelovanje nekih reagensa koji se koriste u dijagnostici, npr. Gvajak smole. Ovaj proizvod namijenjen je za kontinuiranu uporabu u trajanju od najviše 30 dana! Ukoliko se simptomi nastave, konzultirajte se sa svojim liječnikom.

SIMAKTIV TABLETE PROTIV NADUTOSTI A20

Pakiranje: 20 dvoslojnih tableta sa modificiranim oslobađanjem

Pogledajte ostale proizvode namijenjene za PROBAVNE TEGOBE.

Košarica