PROBLIS + D3 PASTILE A30

19.90

Pastile za otapanje u ustima s okusom mente za odrasle i stariju djecu. Sadrže dobre bakterije za manje infekcija uha, grla, nosa te vitamin D3 koji doprinosi pozitivnom djelovanju imunološkog sustava.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

PROBLIS + D3 PASTILE A30

PROblis je dodatak prehrani koji sadrži dobre bakterije Streptococcus salivarius K12. Vitamin D3 doprinosi pravilnom djelovanju imunološkog sustava.

Namijenjen djeci i odraslima. Svaka pastila i vrećica s praškom sadrže 1 milijardu aktivnih bakterija K12.  Proizvodi se razlikuju u teksturi (prašak ili pastila) te u okusu (jagoda ili menta). Svaki proizvod, bez obzira na teksturu ili okus, jednako je djelotvoran kod djece i odraslih.

PROblis djeluje kao zaštita od pojave infekcije uha, grla i nosa te za ublažavanje već postojećih simptoma kod djece i odraslih.

Preporuča se korištenje PROblisa tijekom cijele godine, a naročito tijekom zimskih mjeseci kao priprema za sezonu gripa i prehlada, nakon tretmana antibioticima, kod ponavljajućih upala grla i uha.

Sastojci: Jedna pastila 1 x 109 CFU Streptococcus salivarius K12 i 5 µg Vitamin D3 (kao kolekalciferoli) što iznosi 100% preporučenog dnevnog unosa, Izomalt (zaslađivač), magnezijev stearat (sredstvo protiv stvrdnjavanja), aroma: menta. Ne sadrži gluten i šećer.

 

ŠTO JE STREPTOCOCCUS SALIVARIUS K12?

Streptococcus salivarius je dobra bakterija koja se već od samog rođenja nalazi u usnoj šupljini. Glavni je proizvođač bakteriocina tj. “prirodnih antibiotika” te pomaže u izgradnji imuniteta.

K12 je poseban soj dobre bakterije Streptococcus salivarius. Istraživanja su otkrila da samo 2% opće populacije ima poseban soj K12 te ga je korisno uzimati kao dodatak prehrani za zaštitu od infekcija uha, grla i nosa.

K12 – poseban soj dobre bakterije Streptococcus salivarius:

  • djeluje kompetitivno – veže se za receptore na stanicama u usnoj šupljini i nazofarinksu na kojima bi se inače vezivale bakterije i virusi
  • proizvodi BLIS (eng. Bacterocine Like Inhibitory Substances) – dvije moćne antimikrobne molekule Salivaricin A2 i B sa sposobnošću inhibicije rasta štetnih bakterija koje mogu uzrokovati akutnu upalu srednjeg uha i respiratorne infekcije.

Primjena: 

  • PROblis uzimati navečer prije spavanja, nakon pranja zuba
  • u vrijeme primjene PROblis-a ili odmah nakon, ne davati tekućinu niti unositi hranu kako bi bakterije mogle ostati na usnoj sluznici i naseliti sluznicu nazofarinksa i usne šupljine
  • pastilu/vrećicu s praškom je najbolje rastopiti u ustima, ne gristi i gutati.

Preporuka za doziranje:

  • za održavanje zdrave mikrobiote usne i ušne šupljine: 1 pastila / vrećica dnevno
  • za održavanje ravnoteže mikrobiote usta i uha i nakon upotrebe antibiotika: 1 pastila / vrećica dnevno kroz min. 14 dana
  • rekurentna infekcija (pharyngitis / tonsillitis): moguća primjena – tijekom sezone (1 pastila / vrećica dnevno)
  • blaga infekcija grla (prvi znak upale grla): moguća primjena – do remisije (1 pastila / vrećica dnevno).

PROBLIS + D3 PASTILE A30

Pakiranje: 30 pastila

https://www.ljekarne-plantak.hr/kategorija-proizvoda/samolijecenje/kasalj-prehlada-i-gripa/

Težina 0.5 kg
Košarica