POTASSIUM-U KAPI ZA OKO 10ML

8.10

Kapi za ispiranje očiju kod pucanja kapilara, zamagljenja staklastog tijela, za usporavanje procesa ateroskleroze i starenja oka, te kod atrofije očnog živca. Otopinu mogu koristiti odrasli, adolescenti i djeca.

SKU: C004582 Kategorije: ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

POTASSIUM-U KAPI ZA OKO 10ML

POTASSIUM-U je izotonična otopina za ispiranje oka koja sadrži kalijev jodid koji djeluje kao antioksidans te ima utjecaj na slobodne radikale unutar oka. Upravo ova svojstva kalijevog jodida koriste se za sprječavanje i dodatnu terapiju eksudacije i krvarenja u oku. Kapi se mogu koristiti za ispiranje oka tako da ih se ukapa u oko ili da se pripreme oblozi za kapke

  • za apsorpcija inflamatornih eksudata i krvaranja u oku
  • kod zamagnjenja staklastog tijela (različite etiologije)
  • kod sklerotičnih promjena mrežnice i žilnice
  • kod atrofija optičkog živca sifilitičke etiologije
  • adjunktivna terapija kod gljivičnog konjunktivitis i keratitisa
  • mogu se koristiti i bez prethodnih konzultacija s oftalmologom

Jod u mikro dozama povećava perfuziju tkiva, koloidnu disperziju te lipoproteinsku i fibrinolitičku aktivnost krvi. U terapijskoj praksi potvrđeno je da soli joda ublažavaju proces ateroskleroze, podržavaju resorpciju te povoljno djeluju na metaboličke procese u oku.

Sastav: natrijev klorid 2 mg/ml, kalijev jodid, natrijev tiosulfat, dinatrijev edetat, klorheksidindiacetat, natrijev hidroksid, voda za injekcije.

Napomene:

Nakon prvog otvaranja, sadržaj bočice ne smije se koristiti dulje od 28 dana. Potassium-U ne sadrži konzervanse. Pogodan je za odrasle, adolescente i djecu stariju od godine dana. Čuvati bočicu u originalnom pakiranju na temperaturi do 25°C. Čuvati zaštićeno od hladnoće i zamrzavanja.

Način primjene:

1-2 kapi ukapa se 2-4 puta dnevno u konjunktivalnu vrećicu. Točno doziranje i trajanje terapije odredit će liječnik.

POTASSIUM-U KAPI ZA OKO 10ML

Pakiranje: 10 ml

Potrežite sve proizvode kategorije  u online ljekarni Plantak.

Težina 0.5 kg
Košarica