BIOFARM ULJE ČEŠNJAKA KAPSULE A60

13.84

Pomaže u reguliranju visokog krvnog tlaka, u regulaciji probave te djeluje antifungalno, antibakterijski i antiviralno.

Pomaže u jačanju imunološkog sustava, želatina u kapsulama je goveđeg podrijetla. Bez okusa i mirisa

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

BIOFARM ULJE ČEŠNJAKA KAPSULE A60

  • Pomaže u reguliranju visokog krvnog tlaka
  • Pomaže u regulaciji probave
  • Djeluje antifungalno, antibakterijski i antiviralno
  • Pomaže u jačanju imunološkog sustava
  • Želatina u kapsulama je goveđeg podrijetla
  • Bez okusa i mirisa

Češnjak, biljka prepoznatljivog mirisa koja je jedan od najčešćih sastojaka u kulinarstvu, posjeduje iznimna ljekovita svojstva te djeluje na očuvanje zdravlja cijelog organizma.

Češnjak je široko rasprostranjena i u svijetu poznata začinska biljka koja osim u kulinarstvu uvelike može doprinijeti ljudskom zdravlju. Vrlo često možemo čuti da se češnjak ili bijeli luk naziva prirodni antibiotk.

Povijest korištenja češnjaka

Antibiotsko i antiseptičko djelovanje češnjaka davno je uočeno, te su se različiti pripravci od češnjaka stoljećima kroz povijest koristili kao sredstvo saniranja rana i čireva, probavnih problema te kao sredstvo u liječenju tifusa, dizenterije, kolere i drugih bolesti.

Zanimljiva činjenica je da se češnjak spominje u indijskim svetim knjigama kao “božanska biljka”. Koristio se u antičkoj Grčkoj te u starom Rimu i darovao kao znak pažnje i brige o zdravlju bližnjih, a zanimljivo je kako je nakon njegove konzumacije posjet hramovima bio zabranjen zbog neugodnog mirisa koji posjeduje.

 

Djelovanje na krvni tlak

Češnjak (Allium sativum) povrće je koje se u narodnoj medicini koristi kao prirodni lijek za snižavanje krvnog tlaka (1).

Nedavna istraživanja potvrđuju tu tezu, te određene studije izvješćuju da je učinkovit kao i standardni lijekovi za snižavanje krvnog tlaka – s mnogo manje nuspojava (2). Jedan pregled randomiziranih kontroliranih ispitivanja izvijestio je da dodaci češnjaka mogu smanjiti sistolički i dijastolički krvni tlak  za 6,7, odnosno 4,8 mmHg, bez ozbiljnih nuspojava.

Djelovanje na probavu

Češnjak posjeduje prebiotička svojstva koja pozitivno utječu na regulaciju broja dobrih i loših bakterija. Češnjak daje mogućnost boljem razvoju dobrih bakterija u crijevu čime se održava optimalan odnos broja dobrih i loših bakterija.

Najteže probavne tegobe kao što su zatvor, proljev, grčevi, češnjak će riješiti poticanjem stvaranja želučanih sokova čime će potaknuti bolju probavu, a dokazano suzbija razvoj bakterija koje izazivaju truljenje te sprječava pojavu vrenja u crijevima i umanjuje bolne grčeve i nadimanje. Normaliziranjem rada jetre i lučenja žuči također pomaže boljoj probavi (3).

Koristan je i kod želučanih tegoba izazvanih bakterijom Helicobacter pylori.

 

Antibakterijsko i antivirusno djelovanje

Najznačajniji aktivni sastojak češnjaka je alicin, za kojeg je potvrđeno imunonodularno, antibakterijsko i antiviralno djelovanje (4).

Otkriveno je da alicin u svom čistom obliku djeluje: antifungalno, antibakterijski; uključujući djelovanje na sojeve bakteirje E. Coli, antiparazitsko i antivirusno djelovanje (5).

Češnjak sadrži visoke razine vitamina C, vitamina B6, mangana i selena te zbog toga ima povoljan utjecaj na kardiovaskularni sustav. Sadrži i cijeli niz sumpornih spojeva koji nas štiti od oksidativnog stresa i upala.

 

Zaštita i čišćenje organizma

Zahvaljujući adenozinu češnjak sprječava nastajanje krvnih ugrušaka. Aminokiseline i organske komponente iz češnjaka koje sadrže sumpor smanjuju razinu „lošeg“ kolesterola , odnosno LDL kolesterola. Češnjak ima utjecaj i na širenje krvnih žila (vazodilatatorni učinak) na perifernim krvnim žilama tj. na suženim krvnim žilama glave, nogu i oka. Održava elastičnost krvnih žila i smanjenje viskoziteta krvi.  Čisti tijelo od otrova i potiče rad jetre i bubrega i tako pospješuje mokrenje.

Primjena

Popiti jednu (1) kapsulu dnevno s tekućinom, najbolje za vrijeme obroka.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama .

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom mjestu i sobnoj temperaturi.

Sastav

Ulje suncokreta, Ulje ploda češnjaka (Allium sativum ); kapsula (želatina, glicerol, voda)

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=1 kapsula): ulje češnjaka 10 mg od čega 0,028 mg alicina

BIOFARM ULJE ČEŠNJAKA KAPSULE A60

Pakiranje: 60 kapsula

Pogledajte sve BIOFARM proizvode.

Težina 0.5 kg
Košarica