SKINTEGRA SUPERBA C 30ML – ROK TRAJANJA 28.02.2023.

Naša najniža cijena: 26.41 (198.99 kn)
Akcijska cijena: 21.13 (159.20 kn)

Superba C je izuzetno potentan, brzoupijajuć i vodenast serum namijenjen targetiranju specifičnih problema: prvenstveno umorne i beživotne kože, narušenog stanja i sklone nepravilnostima.

.

SKINTEGRA SUPERBA C 30ML

SKINTEGRA SUPERBA C 30ML – Ujednačujući i revitalizirajući serum za dispigmentiranu kožu, svi tipovi kože

Superba C je intenzivni serum na bazi dokazano efikasne kombinacije 10% vitamina C, vitamina E i ferulične kiseline. Specifično je formuliran za umornu kožu koja pokazuje prve znakove starenja (bore i fine linije, gubitak tonusa i svježine uz pojavu pigmentacijskih mrlja). Uz ove pokazatelje narušenog stanja kože, Superba C uspješno tretira pojavu pigmentacijskih mrljica, neujednačenog tona kože te odraslih akni.

Djelovanje:

Ester vitamina C koji smo odabrali za Superba C serum je svestrani natrijev askorbil fosfat, poznatiji kao SAP (sodium ascorbyl phosphate). SAP je izuzetno siguran, stabilan i u vodi topiv oblik vitamina C. Na koži funkcionira kao potentni antioksidans efikasan u posvjetljivanju neujednačenog i umornog tena, te održavanju kože blistavo čistom. SAP umanjuje oksidativni stres kože koji uzrokuju okolišni čimbenici poput UV zračenja i zagađenja zraka, dovodeći do mikroskopskih oštećenja kože koja se vremenom akumuliraju. Tu akumulaciju oštećenja kože, ali i smanjenu produkciju kolagena primjećujemo kao znakove starenja. Osim kao antioksidans, SAP djeluje i kao inhibitor melanina. Zbog toga je posebno bitan kao kozmetička komponenta protiv hormonalno induciranih hiperpigmentacija (poput melazme) i postupalnih pigmentacija.

Pravu razliku naspram klasičnih seruma s vitaminom C, izuzev visoke koncentracije SAP-a, čini inkluzija ferulične kiseline i vitamina E u Superba formulaciju. Ovo kultno trojstvo sastojaka dio je svakog respektabilnog C-seruma zbog izuzetne antioksidativne i fotoprotektivne sposobnosti. Iako vitamin C serumi s dodatkom ferulične kiseline i vitamina E sami po sebi nemaju UVA + UVB zaštitu, aplikacija ovog seruma u jutarnjim satima ispod proizvoda sa UV zaštitom potencira njegovo protektivno djelovanje kod izlaganja suncu.

SKINTEGRA SUPERBA C sadrži klinički dokazanu koncentraciju SAP-a i nalazi se u blago kiselom, za SAP optimiziranom pH mediju od 6 do 6.5. Naspram seruma s askorbinskom kiselinom, visokodozirani SAP serumi su dovoljno blagi čak i za vrlo osjetljivu i rozaceičnu kožu. Dapače, vitamin C se čak i preporuča kod kože s oslabljenom funkcijom kapilara.

Nježna, delikatna i brzoupijajuća tekstura omogućuje maksimalno učinkovitu, dubinsku apsorpciju aktivnih sastojaka. Proizvod je pakiran u specijalnu staklenu ambalaži koja blokira UV zračenje.  To je od iznimne važnosti za proizvod poput vitamin C seruma koji je osjetljiv na svijetlo. Rok korištenja proizvoda je 6 mjeseci na sobnoj temperaturi. Ako se čuva u frižideru proizvod traje godinu dana. Ovaj rok se odnosi ponajviše na vrijeme kada je iskoristivost vitamina C iz seruma što potpunija.

Primjena: Nanesite 4-5 kapi Superba C svakodnevno, idealno ujutro nakon čišćenja i prije dnevne zaštite od sunca.

Pakiranje: Staklena neprozirna bočica s pipetom, 30ml

https://www.ljekarne-plantak.hr/kategorija-proizvoda/brandovi/skintegra/

Košarica
Scroll to Top