SMOKVAN SIRUP SMOKVA ŠLJIVA 150ML

9.00

Tekući pripravak od smokve i šljive preporučuje se djeci, trudnicama i osobama starije životne dobi kod problema s usporenom probavom kad je poželjno uspostaviti normalan rad crijeva.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 1 - 3 dana

Sigurna online kupovina

SMOKVAN SIRUP SMOKVA ŠLJIVA 150ML

Usporena probava jedan je od najčešćih problema današnjice. Česti uzroci su: nepravilna prehrana, nedovoljno kretanje, te unošenje premale količine tekućine. Od usporene probave češće pate žene, trudnice, osobe starije životne dobi i dijabetičari.

Kod problema s usporenom probavom poželjno je uspostaviti normalan rad crijeva.

Smokvan® tekući pripravak od smokve i šljive preporučuje se djeci, trudnicama i osobama starije životne dobi.

Smokve su bogat izvor prehrambenih vlakana, a visok udio čine vlakna topljiva u vodi. Ta vrsta vlakana povoljno djeluje na regulaciju probave. Suhe smokve imaju trostruko veću količinu minerala magnezija od svježih smokava što doprinosi njihovom pozitivnom djelovanju na probavu. Magnezij je jedan od ključnih čimbenika koji organizam štiti od štetnog utjecaja psihičkog stresa.

Suhe šljive sadrže čak tri sastojka koji pridonose pravilnoj probavi:

  • visok udio netopljivih prehrambenih vlakana, koja su vjerojatno ključ prevencije zatvora. Netopljiva vlakna ne mogu se razgraditi u probavnom sustavu, pa u njemu ostaju, vežu na sebe vodu i čine stolicu voluminoznijom, što olakšava prolaz kroz crijevo.
  • sorbitol, prirodni šećer koji također ima sposobnost upijanja vode i na taj način pomaže u otklanjanju zatvora.
  • dihidroksifenil-izatin, tvar koja potiče kontrakcije crijeva, što je esencijalan proces za redovito pražnjenje crijeva.

Savjeti:

Redovita probava osnova je vitalnosti i zdravlja. Problem neredovite probave odražava se nedovoljno učestalim, neredovitim i nepotpunim pražnjenjem crijeva. Uz to, nagomilavaju se štetni produkti probave, te razvijanju razni simptomi (nelagoda, osjećaj nadutosti, slabi apetit, umor, glavobolja).

Neki od uzroka neredovite probave mogu biti nedovoljno uzimanje tekućine, prehrana koja je zasnovana na “fast food” hrani i stoga siromašna dijetalnim vlaknima, nedostatak fizičke aktivnosti, uzimanje određenih lijekova, te jači stres.

Kako bi se održala normalna pokretljivost i rad crijeva, potrebno je voditi računa o čimbenicima na koje možemo utjecati vlastitim ponašanjem i navikama. Dakle, valja unositi dostatne količine prehrambenih vlakana, te redovito piti tekućinu.

Primjena:

Primjena pomoću priložene dozirne čašice.
Djeca uzimaju 5 ml navečer.
Trudnice i dojilje uzimaju 15 ml navečer.
Odrasli uzimaju 15 do 30 ml navečer.

Smokvan® – tekući pripravak od smokve i šljive“ uzima se navečer kako bi tijekom noći djelovao i donio ugodno olakšanje slijedeće jutro.

SMOKVAN SIRUP SMOKVA ŠLJIVA 150ML

Pakiranje: 150ml

https://www.ljekarne-plantak.hr/kategorija-proizvoda/dodaci-prehrani/djeca/probavne-tegobe/

Težina 0.5 kg
Košarica