CARBOACTIVE KAPSULE AKTIVNOG UGLJENA A30

7.61

Aktivni (medicinski) ugljen u kapsulama u obliku je sitnog, fino obrađenog praha. Praktična je prva pomoć kod liječenja trovanja i predoziranja lijekovima, te za smanjenje plinova i nadutosti.

Jedna kapsula sadrži 230 mg aktivnog ugljena.

SKU: C007606 Kategorije: , ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 1 - 3 dana

Sigurna online kupovina

CARBOACTIVE KAPSULE AKTIVNOG UGLJENA A30

  • LIJEČENJE TROVANJA
  • LIJEČENJE PREDOZIRANJA LIJEKOVIMA
  • UBLAŽAVA NADUTOST
  • KOD PROLJEVA

Aktivni ugljen (medicinski ugljen) snažna je prirodna tvar koja se koristi za vezanje metabolita, toksina i kemikalija u probavnom traktu, omogućujući da ih tijelo izbaci neapsorbirane van. Nastaje termičkom obradom iz raznih prirodnih izvora.

Jedna od najpopularnijih primjena aktivnog ugljena je sigurno i učinkovito liječenje trovanja i predoziranja lijekovima, te se koristi u centrima za hitnu pomoć širom svijeta. Osim toga, koristi se za smanjenje nadutosti i plinova, izbjeljivanje zuba, a čak i za sprječavanje mamurluka. Određena istraživanja pokazuju da aktivni ugljen djeluje bolje od ispiranja želuca (želučana lavaža) u nekim situacijama.

Aktivni ugljen veže na sebe veliki broj organskih i anorganskih tvari, boje, mikroorganizme i njihove toksine te mnoge lijekove, a zbog svoje odlične podnošljivosti, i gotovo nepostojeće toksičnosti čak i u izrazito visokim dozama, dio je svake kućne ljekarne. Dobro adsorbira metabolite i toksine mikroorganizama, te plinove (antiflatulans) u probavnom sustavu. Prolazi kroz želudac, pri tome ne neutralizirajući želučanu kiselinu.

Primjena aktivnoga medicinskog ugljena ne preporučuje se u slučajevima trovanja mineralnim kiselinama ili lužinama, sredstvima za pranje, odnosno solima teških metala, metanolom, etanolom, etilen glikolom, jer za navedene tvari aktivni medicinski ugljen ima mali adsorptivni kapacitet.

SKRAĆUJE VRIJEME TRAJANJA PROLJEVA

Aktivni ugljen vrlo dobro adsorbira toksine mikroorganizama. Nakon adsorpcije toksina čestice se izlučuju probavom izvan tijela čime se smanjuje njihova apsorpcija u crijevu. Aktivni ugljen treba uzimati toliko dugo dok se stolica ne normalizira, ali ne dulje od 4 dana.

Aktivni ugljen se ne metabolizira i ne resorbira iz probavnoga sustava, a izlučuje se nepromijenjen stolicom koju boji crno.

Primjena:​

Preporučena dnevna doza ​je 1-2 kapsule do 3 puta dnevno.

CARBOACTIVE KAPSULE AKTIVNOG UGLJENA A30

Pakiranje: 30 kapsula

Pogledajte izbor ostalih proizvoda namijenjenih za zdravu probavu.

Težina 0.5 kg
Košarica