COLOSAL TABLETE ZA SINDROM IRITABILNOG CRIJEVA A30

22.15

Hrana za posebne medicinske potrebe koja sadrži maslačnu kiselinu, fruktooligosaharide (FOS) i žive kulture, namijenjena za dijetalnu prehranu bolesnika koji imaju sindrom iritabilnog crijeva.

SKU: C010543 Kategorije: , , ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

COLOSAL TABLETE ZA SINDROM IRITABILNOG CRIJEVA A30

Sindrom iritabilnog crijeva je funkcionalni poremećaj probavnog sustava koji se manifestira poglavito u bolovima u trbuhu, nelagodom i promjenama u pražnjenju stolice uz zatvor, proljev ili kombinaciju navedenih simptoma u odsustvu organskog supstrata crijeva.

Bifidobakterije su najvažnije bakterije koje se nalaze u debelom crijevu, a njihov broj opada s godinama i dovodi do pogoršanja zdravlja.

Dobrobiti bifidobakterija su:

  1. sprječavanje kolonizacije crijeva patogenima s kojima se bifidobakterije natječu za hranjive sastojke
  2. snižavaje pH crijeva čime se područje čini nenaseljivim za druge bakterije
  3. zaustavljanje bakterija koje mogu pretvoriti prehrambene nitrate u potencijalno opasne nitrite
  4. dobra prilagodba bifidobakterija može pomoći u rješavanju probleme zatvora i poboljšati rad crijeva

Klinička iskustva pokazuju da, kod pacijenata sa staničnom neravnotežom koja utječe na debelo crijevo, dodatak maslačne kiseline značajno poboljšava simptome kao što su proljev, bolovi u trbuhu i opća malaksalost.

Formulacija tablete Colosal omogućuje istovremeno i cjelovito oslobađanje maslačne (butiratne) kiseline, FOS-a i bifidobakterija u crijevu gdje djeluju učinkovito i sinergijski. Sastojci Colosal tableta važni su za održavanje zdravlja kolonocita (stanica debelog crijeva), te normalizaciju pražnjenja crijeva s posljedičnim smanjenjem boli u području debelog crijeva.  

Masne kiseline kratkih lanaca znači, ključni su faktori u reguliranju korisnog djelovanja dijetetskih vlakana i mikrobiote na naše zdravlje.  MASLAČNA KISELINA (butiratna) kiselina je masna kiselina kratkog lanca prisutna i kod ljudi, a nastaje u debelom crijevu kao rezultat fermentacije prehrambenih vlakana. Glavni je izvor energije stanica debelog crijeva, potiče metabolizam te igra ključnu ulogu u održavanju cjelovitosti sluznice i u procesima zacjeljivanja lezija na crijevima. Pomaže u snižavanju crijevnog pH stvaranjem nepovoljnog okruženja za razvoj patogenih bakterija.

Fruktooligosaharidi složeni su ugljikohidrati i zajedno s ostalim škrobnim oligosaharidima poput inulina, fruktooligosaharidi su gotovo potpuno neprobavljivi. Fruktooligosaharidi su hrana za žive bakterijske kulture.

Ne sadrži gluten.

Primjena:

  • Tabletu ne lomiti ni žvakati!
  • 2×1 tableta COLOSALA u prvom mjesecu terapije.
  • 1×1 tableta COLOSALA za terapiju održavanja.

COLOSAL TABLETE ZA SINDROM IRITABILNOG CRIJEVA A30

Pakiranje: 30 tableta.

Pogledajte sve proizvode kategorije PROBAVA.

Više o proizvodu i sindromu potražite na stranicama proizvođača.

Težina 0.5 kg
Košarica