EVA/QU ČEPIĆI ZA ODRASLE A6

8.30

Čepići za primjenu kod odrslih, pomažu regulirati normalno pražnjenje crijeva. Djeluju lokalno, fiziološkim podražajem i ne sadrže sastojke koji imaju laksativno djelovanje, te potiču pražnjenje crijeva kroz nekoliko minuta.

Kod uobičajenog i kroničnog zatvora.

SKU: C005418 Kategorije: ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

EVA/QU ČEPIĆI ZA ODRASLE A6

 • za sve oblike učestalog zatvora stolice
 • mogu se koristiti dugoročno
 • sastojci se ne apsorbiraju i ne iritiraju
 • ne stvara naviku i dobro se podnosi

Eva/Qu otvara blokadu stolice u ampuli rektuma te potiče brzo i nježno pražnjenje. Nakon umetanja, čepić se za nekoliko minuta otapa te otpušta veliki broj šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stjenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo pražnjenje stolice.

Zbog svoje djelotvornosti i nježnog lokalnog i fiziološkog djelovanja čepić se posebno preporučuje:

 • za primjenu tijekom trudnoće i dojenja
 • bolesnicima koji moraju mirovati
 • hendikepiranim osobama
 • starijim osobama i bolesnicima s neurološkim bolestima

Nakon umetanja Eva/Qu čepić se za nekoliko minuta otapa u rektumu te otpušta veliki broj šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stjenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Eva/Qu čepići za odrasle indicirani su u odraslih i adolescenata starijih od 12 godina. Mogu se koristiti dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lijenog pražnjenja stolice.

Čepići se mogu koristiti dugoročno za održavanje. Koristi se za pražnjenje crijeva prije operacije ili dijagnostičkih pretraga (npr. kirurški, gastroenterološko i urološki pregledi, ehografija prostate i rektoskopija). Odlična su pomoć tijekom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje. Praktičnan su za odabir vremena i mjesta obavljanja nužde prema osobnim potrebama ako to ne želite obaviti u neprikladnim uredskim sanitarnim prostorijama, u baru, zračnoj luci, restoranu ili vlaku.
Svaki čepić se sastoji od prirodnih i netoksičnih tvari (natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat) koji se koriste u nekim dodacima prehrani. Polietilen glikol koristi se kao pomoćna tvar i nosač, potpuno je inertan, ne apsorbira se u tijelu i nije toksičan.

Zaštitna mjera je isprazniti ostatak stolice iz rektalne ampule. Higijena rektuma može spriječiti upalu analnog kanala, pojavu ragada i hemoroida. Pravilna higijena anorektalnog područja također može  spriječiti novotvorine (neoplazme).

Ne postoji niti jedna poznata kontraindikacija, čak i uz čestu i dugotrajnu uporabu u prisutnosti hemoroida i lokalnih fisura. Osjećaj djelomičnog pražnjenja ili blago peckanje u rektumu ne trebaju izazivati zabrinutost jer brzo nestaju. Čepić sadrži polietilen glikol koji bi mogao izazvati iritaciju.

Ako imate specifičnu reakciju, prestanite koristiti proizvod i obratite se liječniku ili ljekarniku. Izostanak učinkovitosti (pražnjenja) može ukazati na drugi problem (npr. zatvor zbog grčeva) kad je potrebno obratiti se liječniku.

Čuvati izvan pogleda i dosega djece. Ne koristiti u slučaju poznate preosjetljivosti na bilo koji sastojak. Nisu poznati štetni učinci uzrokovani primjenom ovog proizvoda.

Primjena:
 1. Izvadite jedan čepić iz zatvorenog pakiranja te umetnite cijeli čepić u anus (čmar).
 2. Umetanje je lakše ako se čepić prvo navlaži vodom. Ako korisnik ima ozljedu sluznice ili hemoroide, preporuča se umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem.
 3. Čepić obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. Važno je pustiti da djelovanje završi.
 4. Korisnicima se preporuča zadržati čepić u rektumu što je duže moguće, kretati se, čak i uz prisustvo očitog podražaja, umjesto čekati u sjedećem ili ležećem položaju.

EVA/QU ČEPIĆI ZA ODRASLE A6

Pakiranje: 6 koada

Pogledajte proizvode kategorije PROBAVA.

Košarica