PROBLIS + D3 PASTILE A30

129.00kn

Pastile za otapanje u ustima s okusom mente za odrasle i stariju djecu. Sadrže dobre bakterije za manje infekcija uha, grla, nosa te vitamin D3 koji doprinosi pozitivnom djelovanju imunološkog sustava.

Besplatna dostava za narudžbe iznad 350 kn
Sigurna online kupovina
Rok isporuke: 1 - 3 dana

PROBLIS + D3 PASTILE A30

PROblis je dodatak prehrani koji sadrži dobre bakterije Streptococcus salivarius K12. Vitamin D3 doprinosi pravilnom djelovanju imunološkog sustava.

Namijenjen djeci i odraslima. Svaka pastila i vrećica s praškom sadrže 1 milijardu aktivnih bakterija K12.  Proizvodi se razlikuju u teksturi (prašak ili pastila) te u okusu (jagoda ili menta). Svaki proizvod, bez obzira na teksturu ili okus, jednako je djelotvoran kod djece i odraslih.

PROblis djeluje kao zaštita od pojave infekcije uha, grla i nosa te za ublažavanje već postojećih simptoma kod djece i odraslih.

Preporuča se korištenje PROblisa tijekom cijele godine, a naročito tijekom zimskih mjeseci kao priprema za sezonu gripa i prehlada, nakon tretmana antibioticima, kod ponavljajućih upala grla i uha.

Sastojci: Jedna pastila 1 x 109 CFU Streptococcus salivarius K12 i 5 µg Vitamin D3 (kao kolekalciferoli) što iznosi 100% preporučenog dnevnog unosa, Izomalt (zaslađivač), magnezijev stearat (sredstvo protiv stvrdnjavanja), aroma: menta. Ne sadrži gluten i šećer.

 

ŠTO JE STREPTOCOCCUS SALIVARIUS K12?

Streptococcus salivarius je dobra bakterija koja se već od samog rođenja nalazi u usnoj šupljini. Glavni je proizvođač bakteriocina tj. “prirodnih antibiotika” te pomaže u izgradnji imuniteta.

K12 je poseban soj dobre bakterije Streptococcus salivarius. Istraživanja su otkrila da samo 2% opće populacije ima poseban soj K12 te ga je korisno uzimati kao dodatak prehrani za zaštitu od infekcija uha, grla i nosa.

K12 – poseban soj dobre bakterije Streptococcus salivarius:

  • djeluje kompetitivno – veže se za receptore na stanicama u usnoj šupljini i nazofarinksu na kojima bi se inače vezivale bakterije i virusi
  • proizvodi BLIS (eng. Bacterocine Like Inhibitory Substances) – dvije moćne antimikrobne molekule Salivaricin A2 i B sa sposobnošću inhibicije rasta štetnih bakterija koje mogu uzrokovati akutnu upalu srednjeg uha i respiratorne infekcije.

Primjena: 

  • PROblis uzimati navečer prije spavanja, nakon pranja zuba
  • u vrijeme primjene PROblis-a ili odmah nakon, ne davati tekućinu niti unositi hranu kako bi bakterije mogle ostati na usnoj sluznici i naseliti sluznicu nazofarinksa i usne šupljine
  • pastilu/vrećicu s praškom je najbolje rastopiti u ustima, ne gristi i gutati.

Preporuka za doziranje:

  • za održavanje zdrave mikrobiote usne i ušne šupljine: 1 pastila / vrećica dnevno
  • za održavanje ravnoteže mikrobiote usta i uha i nakon upotrebe antibiotika: 1 pastila / vrećica dnevno kroz min. 14 dana
  • rekurentna infekcija (pharyngitis / tonsillitis): moguća primjena – tijekom sezone (1 pastila / vrećica dnevno)
  • blaga infekcija grla (prvi znak upale grla): moguća primjena – do remisije (1 pastila / vrećica dnevno).

PROBLIS + D3 PASTILE A30

Pakiranje: 30 pastila

https://www.ljekarne-plantak.hr/kategorija-proizvoda/samolijecenje/kasalj-prehlada-i-gripa/

Košarica
Scroll to Top