NATROL ALFA LIPOIČNA KISELINA 600MG KAPSULE A30

17.50

Natrol® Alpha Lipoic Acid 600 mg je čista alfa lipoična kiselina u kapsulama. Poznata je po antioksidativnim i protuupalnim učincima zbog čega se  u nekim zemljama EU prepisuje i za terapijske svrhe kod dijabetske neuropatije.

ANTIOKSIDATIVNO I NEUROPROTEKTIVNO DJELOVANJE.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 1 - 3 dana

Sigurna online kupovina

NATROL ALPHA LIPOIC ACID 600 MG A30

  • ANTIOKSIDATIVNA ZAŠTITA
  • NEUROPROTEKTIVNO DJELOVANJE
  • KOD DIJABETSKE NEUROPATIJE
  • ALA PRETVARA GLUKOZU U ENERGIJU

Alfa lipoična kiselina (ALA) je organski spoj s antioksidativnim i protuupalnim učincima koji se stvara u ljudskom tijelu u vrlo malim količinama. Organizmu je potrebna jer pomaže razložiti ugljikohidrate i tako proizvodi energiju neophodnu za normalno funkcioniranje. Nalazi se u svim stanicama, te ima sposobnost da bude aktivna u vodi i mastima, što ju značajno izdvaja od drugih antioksidansa koji su topivi samo u vodi ili mastima. Može reciklirati vitamine C i E te produžiti njihovo antioksidativno djelovanje.

U nekim zemljama EU, poput Njemačke, prepisuje se u terapeutske svrhe kod dijabetske neuropatije. Također postoje brojne dobro obavljene studije vezane uz dijabetes, gubitak kilograma i pamćenje. U oboljelih od šećerne bolesti postoje brojni metabolički putevi oksidativnog stresa, a sama alfa-lipoična kiselina pokazala je brojne pozitivne učinke u patologiji dijabetesa. Uz mnogobrojne bioaktivne funkcije kod dijabetičara, kao antioksidans utječe na regulaciju razine glukoze, reciklira antioksidanse, smanjuje lipide u krvi te poboljšava inzulinsku rezistenciju.

Zbog svog neuroprotektivnog djelovanja alfa-lipoična kiselina ima pozitivan učinak na otklanjanje neuralgije te pridonosi boljoj pokretljivosti u bolesnika s multiplom sklerozom. Prirodno je prisutna u organizmu, a iz hrane je možemo dobiti iz pivskog kvasca, crvenog mesa, iznutrica, špinata, brokule ili krumpira.

Sadrži u dnevnoj dozi (jedna kapsula): %P.U.
Alfa lipoična kiselina 600 mg *

Sastojci: alfa lipoična kiselina, želatina, sredstvo za sprječavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat, silicijev dioksid.

NE sadrži: jaja, ribu, školjkaše, orašaste plodove, kikiriki, pšenicu, soju, kvasce, umjetne boje i arome, pridodane šećere ili konzervanse.

Napomena: Pri uzimanju alfa lipoične kiseline u kombinaciji s lijekovima za snižavanje šećera u krvi potrebno strogo provoditi nadzor razine glukoze i prema potrebi korigirati terapiju.

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Način primjene:

Jedna kapsula, jednom dnevno, uz obrok.

NATROL ALPHA LIPOIC ACID 600 MG A30

Pakiranje: 30 kapsula

Pogledajte izbor ostalih NATROL proizvoda.

Težina 0.5 kg
Košarica