SUMIFEN ŠAMPON ZA PREVENCIJU I SUZBIJANJE UŠIJU I GNJIDA 150ML

13.26

Prikladan kao prevencija i tako umanjuje mogućnost pojave ušiju i gnjida, kod nezaraženih članova obitelji.

Sprječava pojavu ušiju i gnjida te ih brzo i učinkovito uništava.

SKU: C004409 Kategorije: ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

SUMIFEN ŠAMPON ZA PREVENCIJU I SUZBIJANJE UŠIJU I GNJIDA 150ML ROK VALANOSITI 11.2022.

Quassia Vinegar je aktivni sastojak 100% prirodnog (biljnog) porijekla, nije toksična (nema direktnog djelovanja na nervni sistem za razliku od nekih pesticida) i 100% je učinkovita.

Kombinacija je octa (Vinegar), tropskog biljke Quassia amara i ekstrakata marelice, jabuke i breskve (izvori α-hidroksi kiselina). Quassia amara je biljka koje je porijeklom iz Južne Amerike i to je drvo koje insekti nikada ne napadaju što znači da posjeduje insekt repelentna svojstva. Osnovni sastojci su qusinoidi koji sprečavaju stvaranje hitinske ovojnice gnjida. Ekstrakti marelice, jabuke i breskve imaju svojstva kondicioniranja, ovlaživanja, a služe i otapanju hitina koji štiti larve. Ocat je otapalo prirodnog porijekla koji sprečava prijanjanje gnjida na skalp glave.

Može se koristiti za uši glave (Pediculus capitis) i stidne uši (Phthirius pubis).

Primjena:

  • Kosu dobro namočite toplom vodom.
  • Nanesite dostatnu količinu šampona (ovisno o dužini kose) i dobro ga utrljajte u kosu i vlasište, tako da sva kosa i koža glave budu natopljeni šamponom i da se stvori bogata i obilna pjena. Posebno obratite pozornost predjelu iza uha.
  • Kosu i vlasište trljajte tri do pet minuta, a zatim temeljito isperite s mnogo tople vode.
  • Ponovite cijeli postupak šamponiranja i ispiranja.
  • Priloženim gustim češljem iz još vlažne kose od korijena prema vrhovima vlasi pažljivo iščešljajte uginule uši i gnjide.
  • Postupak treba ponoviti nakon dva dana.
  • Preporučujemo prati kosu kroz 2 tjedna.

Prevencija:

U slučaju pojave ušiju u okruženju, Sumifen šampon djeluje i preventivno te onemogućuje zarazu. Preporučujemo upotrebu Sumifena kod svih članova obitelji, također kroz dva tjedna.

Također se preporučuje Sumifen šamponom oprati češljeve i četke za kosu, a ručnike i posteljno rublje zamijeniti i oprati na visokim temperaturama. Pri pojavi stidnih ušiju sa zahvaćenim se predjelom postupa na isti način, imajući na umu i mjere opreza.

Tijekom uporabe Sumifena nisu primjećene neželjene nuspojave.

Upozorenje: Šampon Sumifen ne koristiti ukoliko je koža ozlijeđena ili akutno upaljena. U tim slučajevima treba se savjetovati s liječnikom. Pri uporabi Sumifen šampona treba zaštiti sluznicu očiju, usta i nosa da ne dođu u dodir sa šamponom. Ako usprkos mjerama opreza šampon ipak dođe u dodir sa sluznicom, šampon treba odmah ukloniti s mnogo tople vode. Ako se šampon slučajno proguta ili se pojave znakovi preosjetljivosti, upotrebu odmah prekinuti i  treba potražiti liječničku pomoć.

SUMIFEN ŠAMPON ZA PREVENCIJU I SUZBIJANJE UŠIJU I GNJIDA 150ML ROK VALANOSITI 11.2022.

Pakiranje: 150 ml

https://www.ljekarne-plantak.hr/kategorija-proizvoda/samolijecenje/usi-i-gnjide-samolijecenje/

Težina 0.5 kg
Košarica