BIOVITALIS LOSION PROTIV UŠI I GNJIDA 100ML

14.99

100% učinkovit losion za uklanjanje uši i gnjida u samo 15 minuta, bez iščešljavanja.

SKU: C009469 Kategorije: , ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 1 - 3 dana

Sigurna online kupovina

BIOVITALIS LOSION PROTIV UŠI I GNJIDA 100ML

Medicinski proizvod s visokim sadržajem dimetikona, za uklanjanje uši i gnjida iz kose fizikalnim djelovanjem, gušenjem i isušivanjem uši i gnjida. Ne sadrži kemikalije (pedikulicide s neurotoksičnim načinom djelovanja), svoju učinkovitost zahvaljuje dimetikonu – potpuno sigurnom silikonu koji guši uši i gnjide te ne može uzrokovati otpornost uši. In vitro ispitivanjem dokazana je 100% učinkovitost*.

Suočavanje s ušima najčešće je vrlo neugodno i stresno iskustvo. Zašto odabrati ovaj proizvod? Jer treman uklanjanja uši može biti kratak, zabavan i mirišljav.

 1. In vitro ispitivanje dokazalo je 100% učinkovitost u suzbijanju uši.*
 2. Primjena traje vrlo kratko – samo 15 minuta.
 3. Praktičan aplikator za brzu i jednostavnu primjenu – nije potrebno višekratno uzastopno raspršivanje.
 4. Primjena na suhoj kosi.
 5. Bez dosadnog iščešljavanja pramen po pramen.
 6. Dermatološki ispitan – siguran za osjetljivo vlasište, ne izaziva iritacije.
 7. Potpuno sigurni sastojci – bez kemikalija s neurotoksičnim djelovanjem.
 8. Može se koristiti kod djece starije od 6 mjeseci i odraslih.
 9. Ugodnog, osvježavajućeg mirisa limuna.
 10. Bez konzervansa.

Ušljivost djece je jedna od najčešćih parazitskih bolesti koja može biti proširena u dječjim kolektivima kao što su dječji vrtići ili osnovne škole. Uši glave (Pediculus humanus capitis) su sitni ektoparaziti koji se hrane krvlju s vlasišta, a kad se namnože u većem broju, izazivaju svrbež glave. Odrasle jedinke svoja sitna jajašca (tzv. gnjide) odlažu u velikom broju, na način da ih zalijepe za vlas kose uz samo vlasište.

Smatra se da je povećana učestalost ušljivosti posljednjeg desetljeća uzrokovana širenjem parazitskih populacija koje više nisu osjetljive na pedikulicide s neurotoksičnim načinom djelovanja. Pedikulicidi s neurotoksičnim načinom djelovanja imaju i druge nedostatke, kao što su perkutana apsorpcija aktivnog sastojka (insekticida), reakcije preosjetljivosti te teške neurološke komplikacije uzorkovane slučajnim gutanjem.

Primjena:

 1. Protresti bočicu prije primjene.
 2. Nanijeti dostatnu količinu losiona na suhu kosu, obuhvatiti od korijena do vrha. Losionom prekriti cijelu kosu i vlasište, posebnu pozornost obratiti na područje uz vrat i iza ušiju.
 3. Ostaviti 15 minuta.
 4. Oprati kosu uobičajenim šamponom i temeljito isprati toplom vodom.
 5. Na kosi nakon pranja mogu zaostati uginule uši i gnjide, koje se mogu ukloniti iščešljavanjem.
 6. U slučaju izrazito mnogo uši ili ponovne pojave uši, postupak je potrebno ponoviti.

Sastav:

Dimetikon, kopolimer natrij-akrilata i natrij-akriloildimetiltaurata, PEG-6 tridecil eter, PEG/PPG-18/18 dimetikon, nerolidol, parfemsko ulje, limonene

Detaljno pregledajte, pramen po pramen, suhu kosu svih ukućana na dnevnom svjetlu. Posebnu pozornost obratite na područje uz vrat i iza ušiju, gdje uši najčešće ležu gnjide. Isti dan provedite tretman uklanjanja uši i gnjida kod svih ukućana kod kojih su uočene. Odjeću, posteljinu, ručnike i češljeve operite na najmanje 60°C. 7 dana nakon tretmana ponovno pregledajte kosu i ponovite postupak po potrebi.

BIOVITALIS LOSION PROTIV UŠI I GNJIDA 100ML

Pakiranje: 100 ml

https://www.ljekarne-plantak.hr/brandovi/biovitalis/

Težina 0.5 kg
Košarica