FUNGILACSET ZA NOKTE PROTIV GLJIVICA 50MG/ML

17.65

FungilacSET je ljekoviti lak za nokte koji se primjenjuje za liječenje gljivičnih infekcija noktiju (onihomikoza) u odraslih osoba i sadrži djelatnu tvar amorolfin.

SKU: C007525 Kategorije: ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 1 - 3 dana

Sigurna online kupovina

FUNGILACSET ZA NOKTE PROTIV GLJIVICA 50MG/ML

  • DJELATN TVAR AMOROLFIN
  • ZA LIJEČENJE GLJIVIČNIH INFEKCIJA NOKTIJU

FungilacSET je ljekoviti lak sadrži djelatnu tvar amorolfin, koja pripada skupini lijekova pod nazivom antimikotici. AMOROLFIN uništava široki spektar gljivica koje uzrokuju infekcije nokta. Takva infekcija obično dovodi do promjene boje nokta (bijela, žuta ili čak smeđa) i njegovog zadebljanja, iako izgled inficiranog nokta može značajno varirati. Liječenje obično traje 6 mjeseci za nokte na rukama i 9 do 12 mjeseci za nokte na nogama.

Kod uznapredovale infekcije proširene na većoj površini nokta i na više noktiju, preporučuje se savjetovanje s liječnikom prije početka liječenja. Procjena uspjeha liječenja od strane liječnika preporučuje se u intervalima od 3 mjeseca. Obavezno se obratite liječniku ako se Vaši simptomi ne poboljšaju ili se pogoršaju unutar 3 mjeseca.

2,5 ml ljekovitog laka za nokte dolazi u smeđoj staklenoj bočici s plastičnim poklopcem, 1 bočica u kutiji. U kutiji se dodatno nalazi 10 plastičnih aplikatora uloženih u zajednički spremnik.

Sastav: Amorolfin u obliku amorolfinklorida, etanol, bezvodni; amonio-metakrilat kopolimer, vrst A; etilacetat; butilacetat; triacetin.

Nemojte primjenjivati FungilacSET ako ste alergični na amorolfin ili neki drugi sastojak ovog lijeka. Izbjegavajte kontakt laka s očima, ušima i sa sluznicama (npr. sa sluznicom usta i nosa). Nemojte udisati lijek. Ako FungilacSET dođe u kontakt s Vašim očima ili ušima, odmah ga isperite vodom te se odmah javite svom liječniku, ljekarniku ili najbližoj bolnici.

FungilacSET se ne smije primjenjivati tijekom trudnoće i/ili dojenja, osim ako Vaš liječnik smatra da je to neophodno. Ako ste trudni ili dojite, mislite da biste mogli biti trudni ili planirate imati dijete, obratite se svom liječniku ili ljekarniku za savjet prije nego uzmete ovaj lijek.

Primjena:

Odrasli – lak za nokte trebate nanijeti na zahvaćeni nokat jednom tjedno. U nekim slučajevima nanošenje dva puta na tjedan može biti korisno.

  1. Prije prve primjene FungilacSET laka za nokte, neophodno je zahvaćeno područje nokta (osobito površinu nokta) koliko god je moguće izrašpati. Površinu nokta treba potom očistiti i odmastiti pomoću komadića vate natopljenog alkoholom. Prije ponovne aplikacije lijeka, ako je potrebno, zahvaćeni nokat treba ponovno izrašpati te nakon toga očistiti s vatom za čišćenje da bi odstranili preostali lak. Oprez: Rašpica za nokte koja se koristi na zahvaćenim noktima ne smije se primjenjivati na zdravim noktima.2. S aplikatorom za višekratno nanošenje, FungilacSET se primjenjuje na cijelu površinu zahvaćenog nokta i ostavi se da se osuši. Nakon korištenja, treba očistiti aplikator s vatom natopljenom alkoholom. Bočica treba biti čvrsto zatvorena. Prije svakog nanošenja lijeka na nokat, aplikator treba uroniti duboko u bočicu, bez odstranjivanja laka naslanjajući aplikator na vrat bočice. Oprez: Ako koristite razrjeđivač ili druga organska otapala, trebate nositi nepropusne rukavice u svrhu zaštite laka nanešenog na noktima.

Liječenje treba provoditi bez prekidanja do regeneracije nokta, odnosno izlječenja zahvaćenog područja. Trajanje liječenja bitno ovisi o intenzitetu, mjestu i opsegu infekcije. Liječenje obično traje 6 mjeseci za nokte na rukama i 9 do 12 mjeseci za nokte na nogama. Nokti polako rastu, pa će trebati 2 do 3 mjeseca da vidite poboljšanje. Važno je nastaviti koristiti FungilacSET dok infekcija ne nestane i dok zdrav nokat ponovno ne izraste. Preporučuje se procjena liječenja od strane liječnika u intervalu od približno 3 mjeseca.

FUNGILAC SET ZA NOKTE PROTIV GLJIVICA 50MG/ML

Količina: 2,5 ml

Pogledajte izbor ostalih proizvoda kategorije

Košarica