SANGREEN LIPOSOMALNI VITAMIN C 100ML

17.25

Tekući dodatak prehrani, zbog biodostupnosti i gastrointestinalne zaštite liposomalni vitamin C ima znatnu prednost u usporedbi s klasičnim vitaminom C.

Za jačanje imuniteta i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

SKU: C007580 Kategorije: , , , , ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

SANGREEN LIPOSOMALNI VITAMIN C 100ML

 • tekući dodatak prehrani
 • za osobe koje pate od želučanih tegoba
 • pogodan za malu djecu

Liposomalni vitamin C ima prednosti u bioraspoloživosti u odnosu na tradicionalni oralni vitamin C (ne-liposomalni). Liposomi su takozvani nosači ili prijenosnici aktivnih tvari proizvedeni uz pomoć tehnologije liposomalne enkapsulacije. Zbog biodostupnosti i gastrointestinalne zaštite liposomalni vitamin C ima znatnu prednost u usporedbi s klasičnim vitaminom C.

Vitamin C

Neophodan je nutrijent i jedan od najkorištenijih antioksidansa na svijetu. Igra ključnu ulogu u brojnim važnim funkcijama organizma, no budući organizam ne proizvodi vitamin C, nužno ga je unositi kroz hranu ili dodatke prehrani.

Vitami C povećava apsorpciju željeza i doprinosi:

 • normalnoj psihološkoj funkciji
 • smanjenju umora i iscrpljenosti
 • normalnoj funkciji imunološkog sustava
 • zaštiti stanica od oksidativnog stresa
 • normalnom metabolizmu stvaranja energije
 • normalnom funkcioniranju živčanog sustava
 • regeneraciji reducirane forme vitamina E
 • normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila
 • normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, hrskavice,   kostiju, kože i zuba

Sangreen liposomalni vitamin C u 5 ml sadrži 1000 mg vitamina C u obliku natrij askorbata. Natrij askorbat je nekiseli oblik vitamina C i osobito je pogodan za osobe koje pate od želučanih tegoba uzrokovanih pretjeranom kiselošću. Sangreen liposomalni vitamin C ne sadrži alkohol te je pogodan i za malu djecu.

Sastojci: Voda, Vitamin C (u obliku natrij askorbata, kalij askorbata i askorbinske kiseline), emulgator: suncokretov lecitin sa 45% fosfatidilkolina, humektanti: glicerol, antioksidans: prirodni vitamin E (d-alfa-tokoferol), prirodno sredstvo za konzerviranje: kalijev sorbat. BEZ ALKOHOLA.

Proizvod ne sadži umjetne konzervanse, lecitn je prozveden od non GMO suncokreta.

UPOZORENJE

Vitamin C u bilo kojoj formi može smanjiti djelovanje lijekova za razređivanje krvi. Doza vitamina C od 1000 mg ne preporuča se za dugotrajno uzimanje osobama sa dijabetesom.

Jedna od kontraindikacija za uporabu visokih doza vitamina C u dužem vremenskom periodu je nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6PD). To je naslijedio stanje u kojem pojedinac nema G6PD enzim. G6PD pomaže tijelu da funkcionira normalno i vrlo visoke doze vitamina C mogu dovesti do hemolitičke anemije. Nedostatak G6PD je izuzetno rijedak slučaj – ali uvijek treba biti provjeren prije uzimanja visokih doza vitamina C.

Kod osoba s povišenim željezom takođe treba oprez kod određivanja viših doza jer vitamin C povećava apsorpcija željeza u tijelu, posebno u srcu gdje to može uzrokovati probleme.

Način primjene:

Priloženim dozatorom odmjeriti propisanu količinu proizvoda, pomješati u čaši vode ili voćnog soka, jednom dnevno ili po preporuci stručne osobe.

 • Odrasli:                                   2,5 ili 5 ml dnevno
 • Djeca do 10 kg težine :         2 x 0,5 ml dnevno
 • Djeca od 10-20 kg težine:    2 x 1 ml dnevno
 • Djeca starija od 5 godina:    2 x 1,5 ml dnevno

Dobro protresti prije upotrebe. Nakon otvaranja držati u hladnjaku i upotrijebiti u roku od 2 mjeseca.

Najbolje vrijeme za uzimanje je ujutro ili rano posljepodne. Za bolju apsorpciju možete ga uzeti na prazan želudac iako uzimanje za vrijeme ili nakon jela neće smanjiti njegovu učinkovitost.  Uzimanje proizvoda u kasnim u večernjim satima može uzrokovati privremeni višak energije koji bi mogao ometati vaš normalni raspored spavanja. Dijabetičarima koji su skloni hipoglikemiji prepruča se uzimanje prije obroka.

SANGREEN LIPOSOMALNI VITAMIN C 100ML

Količina: 100 ml

Pogledajte proizvode iz kategorije VITAMINI.

Težina 0.5 kg
Košarica