NATROL ALFA LIPOIČNA KISELINA 600MG TABLETE A45

23.60

Natrol® Alfa lipoična kiselina 600 mg u tabletama s postepenim vremenskim otpuštanjem. ALA je poznata po antioksidativnim i protuupalnim učincima zbog čega se  u nekim zemljama EU prepisuje i u terapijske svrhe kod dijabetske neuropatije.

ANTIOKSIDATIVNO I NEUROPROTEKTIVNO DJELOVANJE.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 1 - 3 dana

Sigurna online kupovina

NATROL ALPHA LIPOIC ACID 600MG A45

  • ANTIOKSIDATIVNA ZAŠTITA
  • NEUROPROTEKTIVNO DJELOVANJE
  • KOD DIJABETSKE NEUROPATIJE
  • tablete s postepenim vremenskim otpuštanjem

Alfa lipoična kiselina (ALA) je organski spoj s antioksidativnim i protuupalnim učincima koji se stvara u ljudskom tijelu u vrlo malim količinama. Organizmu je potrebna jer pomaže razložiti ugljikohidrate i tako proizvodi energiju neophodnu za normalno funkcioniranje. Nalazi se u svim stanicama, te ima sposobnost da bude aktivna u vodi i mastima, što ju značajno izdvaja od drugih antioksidansa koji su topivi samo u vodi ili mastima. Može reciklirati vitamine C i E te produžiti njihovo antioksidativno djelovanje.

U nekim zemljama EU, poput Njemačke, prepisuje se u terapeutske svrhe kod dijabetske neuropatije. Također postoje brojne dobro obavljene studije vezane uz dijabetes, gubitak kilograma i pamćenje. U oboljelih od šećerne bolesti postoje brojni metabolički putevi oksidativnog stresa, a sama alfa-lipoična kiselina pokazala je brojne pozitivne učinke u patologiji dijabetesa. Uz mnogobrojne bioaktivne funkcije kod dijabetičara, kao antioksidans utječe na regulaciju razine glukoze, reciklira antioksidanse, smanjuje lipide u krvi te poboljšava inzulinsku rezistenciju.

Zbog svog neuroprotektivnog djelovanja alfa-lipoična kiselina ima pozitivan učinak na otklanjanje neuralgije te pridonosi boljoj pokretljivosti u bolesnika s multiplom sklerozom. Prirodno je prisutna u organizmu, a iz hrane je možemo dobiti iz pivskog kvasca, crvenog mesa, iznutrica, špinata, brokule ili krumpira.

Jedna tableta sadrži: %RDA
Kalcij (kalcij fosfat) 100 mg *
Alfa lipoična kiselina 600 mg *

Sastojci: emulgatori: dibazični kalcij fosfat, celuloza, hidroksipropilmetilirana celuloza, metilirana celuloza; alfa lipoična kiselina; tvar protiv zgrušavanja: stearinska kiselina, tvari za sprječavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat, silicijev dioksid; bojilo: riboflavin; stabilizator: glicerin

NE sadrži: pšenicu, kukuruz, mlijeko, jaja, soju, gluten, umjetne boje i arome, pridodane šećere, škrob ili konzervanse.

100% vegetarijanski proizvod. Bez glutena.

Napomena: Pri uzimanju alfa lipoične kiseline u kombinaciji s lijekovima za snižavanje šećera u krvi potrebno strogo provoditi nadzor razine glukoze i prema potrebi korigirati terapiju.

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Način primjene:

Jedna tableta, jednom dnevno, uz obrok.

NATROL ALPHA LIPOIC ACID 600 MG A45

Pakiranje: 45 tableta

Pogledajte izbor ostalih NATROL proizvoda.

Težina 0.5 kg
Košarica