NATURAL WEALTH ŽELJEZO +C KAPSULE A90

18.04

Suplementacija željezom preporučuje se kod povećanih potreba za željezom, nepravilne prehrane, tijekom menstrualnog ciklusa, te trudnicama, sportašima i rekreativcima. Željezo doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina.

Svakodnevna nadopuna željeza i vitamina C.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

NATURAL WEALTH ŽELJEZO +C KAPSULE A90

  • sadrži željezo bisglicinat koji je blag za probavni sustav
  • vitamin C povećava apsorpciju željeza
  • formula je obogaćena folnom kiselinom i vitaminom B12

Željezo je jedan od najvažnijih elemenata ljudskog organizma. Najveći dio željeza u tijelu nalazi se u hemoglobinu, mišićima i životno važnim enzimima, a njegova osnovna uloga je dotok kisika živim stanicama. Dio željeza nalazi se i u obliku rezervi u jetri, koštanoj srži i slezeni.

Glavni znakovi nedostatka željeza su pojava umora, kratkoće daha i smanjene fizičke mogućnosti, glavobolja te oslabljena koncentracija.

 Željezo doprinosi:
  • normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina te transportu kisika u tijelu 
  • normalnom stvaranju energije pa pomaže kod umora i iscrpljenosti
  • normalnom kognitivnoj funkciji – osobito kod djece gdje nedostatak željeza može uzrokovati smanjenje pažnje i sposobnosti pamćenja
  • normalnom funkcioniranju imunološkog sustava

Poznato je da se samo 10-20% količine dnevnog unosa željeza prehranom apsorbira u organizmu. Prirodni izvori ovog minerala su jetrica, tuna, soja, bundeva, zob, grašak i smokve. Željezo iz hrane životinjskog porijekla apsorbira mnogo bolje nego iz hrane biljnog porijekla. Poznati su i drugi faktori koji mogu smanjiti ili povećati apsorpciju željeza. Vitamin C, životinjski proteini i voćni šećer poboljšavaju apsorpciju, dok je biljna vlakna, mlijeko, jaja, kava i čaj smanjuju.

JEDNA (1) KAPSULA SADRŽI: KOLIČINA %PU*
Željezo 28 mg 200
Vitamin C 60 mg 75
Folna kiselina 400 µg 200
Vitamin B12 8 µg 320

*preporučeni dnevni unos

Pogodno za vegetarijance. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Čuvati od dohvata male djece.

Način uzimanja:

1 kapsula dnevno, uz obrok

NATURAL WEALTH ŽELJEZO +C KAPSULE A90
Pakiranje: 90 kapsula

Pogledaj NATURAL WEALTH proizvode u online ljekarni Plantak.

Težina 0.5 kg
Košarica