MASKA PLATNENA VIŠEKRATNA S PTFE FILTEROM

3.85

Maska u masci koja se sastoji od vanjske, platnene maske i troslojnog PTFE filtera sa učinkovitosti filtracije bakterija (BFE) od 99,2% i učinkovitosti filtracije čestica (PFE) od 97%.

U paketu: 1 MASKA (višekratna) + 1 PTFE troslojni filter (do 30 dana uporabe, zamjenjiv)

Boje maske: camel, crna, crna s rombovima, plava s rombovima, crna s bijelim točkicama, indigo – u Napomeni naznačiti boju maske

SKU: C007984 Kategorije: ,
Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

MASKA PLATNENA VIŠEKRATNA S PTFE FILTEROM

MASK in MASK. Maska u masci koja se sastoji od vanjske, platnene maske i troslojnog PTFE filtera sa učinkovitosti filtracije bakterija (BFE) od 99,2% i učinkovitosti filtracije čestica (PFE) od 97%. VANJSKA MASKA je dvoslojna, višekratna, periva maska sa ugrađenom fleksibilnom trakom za nos, elastičnim vezicama za uši i nosačima filtera. Ugodna je za dugotrajno nošenje, može se koristiti puno puta i prati u perilici rublja. Umetanjem troslojnog PTFE filtera maska postaje peteroslojna, postaje maska u masci. Vanjska maska donosi stil, eleganciju i udobnost za korisnika dok ga PTFE filter čuva.

Boje maske: camel, crna, crna s rombovima, plava s rombovima, crna s bijelim točkicama, indigo

U paketu: 1 MASKA (višekratna) + 1 PTFE troslojni filter (do 30 dana uporabe, zamjenjiv)

VANJSKA MASKA 

  • Višekratna, dvoslojna, pamučna, periva maska sa ugrađenom fleksibilnom trakom za nos i nosačima filtera
  • Umetanjem PTFE, troslojnog filtera maska postaje peteroslojna – postaje maska u masci
  • Višekratna uporaba, periva u perilici rublja (na 60 °C), može se peglati
  • Fleksibilna, traka uz korijen nosa osigurava čvrsto prijanjanje uz lice
  • Nosači filtera jamče da je filter pravilno postavljen kako bi prekrio nos i usta
  • Proizvedena u Hrvatskoj
  • SASTAV maske: 100% pamuk, metalni držači filtera bez nikla, elastične trakice za uši

 PTFE, troslojni filter  – ‘UNUTARNJA MASKA’

SASTAV FILTERA: troslojni filter

1. sloj 100% PP (polipropilen) + 2. sloj PTFE (politetrafluoretilen) membrana + 3. sloj 100% PP

Filter je iznimne kvalitete, a izrađen je od PTFE membrane i netkanog polipropilena. Glavno svojstvo PTFE membrane jest hidrofobnost, zrakopropusnost i otpornost na visoke temperature. PTFE membrana je učinkovita barijera za bakterije i čestice. Testna ispitivanja pokazala su učinkovitost filtracije bakterija (BFE- bacterial filter efficiency) od 99, 2% i učinkovitost filtracije čestica (PFE-particle filter efficiency) od 97%. 

ODRŽAVANJE I VRIJEME UPORABE FILTERA

Pri pranju platnene maske u perilici rublja filter je potrebno izvaditi iz maske i dezinficirati minimalno 70-postotnim etilnim alkoholom te pričekati da se osuši. Filter je upotrebljiv dokle god je hidrofoban. Duljina upotrebe filtera ovisi o okruženju kojemu je korisnik izložen, a preporuka je koristiti je do 30 dana svakodnevne upotrebe uz pravilno održavanje. Filter je potrebno zamijeniti ukoliko dođe do mehaničkog oštećenja.

Zemlja podrijetla filtera: Njemačka i dijelom izvan EU.

Maska i filter su certificirani pri Nastavnom Zavodu za Javno Zdravstvo dr. Andrija Štampar. 

 

UPUTE ZA KORIŠTENJE MASKE S FILTEROM 

NAPOMENA: Obavezno oprati masku prije prvog nošenja!

Postavljanje maske na lice i umetanje filtera

Maska mora dobro prionuti uz lice, u potpunosti prekrivajući nos, usta i bradu (vidi sliku).

postavljanje maske s filerom

  1. Prije stavljanja maske dobro operite ruke (min. 20 sekundi) ili ih dezinficirajte sredstvom za dezinfekciju. U pakiranju je 1 PTFE filter koji se postavlja na način da se umetne u džepić koji se nalazi u gornjem dijelu maske, ispod fleksibilne trake. Džepić se zatvara pomoću dviju kopčica. Otvorite džepić i filter postavite između dva sloja pamučne tkanine tako da dodje do donjeg ruba. Perforirani otvori na gornjem dijelu filtera postavite na otvore kopčica i zatvorite spajanjem.
  2. Postavite masku na lice preko nosa i usta, prekrivajući i bradu. Pomoću fleksibilne trake koja se nalazi u gornjem rubu maske pričvrstite masku uz korijen nosa.
  3. Fiksirajte masku iza uha držeći za vezice koje se nalaze na obje strane maske. Podesite vezice kako biste osigurali ugodno nošenje. Za fiksaciju maske oko uha korištena je elastična, tkana, okrugla gumica.

Održavanje maske

Masku je potrebno promijeniti ili opeglati kada postane vlažna kao i nakon kontakta s osobom koja kašlje. Preporuka je u slučaju kontinuiranog nošenja masku opeglati svakih nekoliko sati. Na kraju dana oprati masku u perilici rublja na 60 °C. Prije pranja izvaditi korišteni filter. Pri skidanju ne dodirivati prednji dio maske koji je bio izložen, rukama uhvatiti za vezice iza uha (slika C) i masku odložiti na pranje ili je opeglati.Oprati ruke nakon skidanja maske (min.20 sek.).

Maske su proizvedene u Hrvatskoj.

MASKA PLATNENA VIŠEKRATNA S PTFE FILTEROM

https://www.ljekarne-plantak.hr/kategorija-proizvoda/covid-19/maske/

 

Težina 0.5 kg
Košarica