NATROL EKSTRAKT CIMETA 1000MG A80

13.90

Natrol® Cinnamon Extract sadrži u vodi topivi Cinamomum cassia ekstrakt, odnosno u vodi topive polifenole koji pospješuju metabolizam glukoze povezan s inzulinom.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

NATROL EKSTRAKT CIMETA 1000MG A80

Natrol® Cinnamon extract sadrži u vodi topive polifenole iz cimeta. Svojstvo cimeta, na kojem se obavlja najviše istraživanja, povezano je s mehanizmima djelovanja na regulaciju metabolizma glukoze.  Polifenoli iz cimeta iznimno su snažni, a istraživanja pokazuju da prema jačini konkuriraju polifenolima češnjaka i origana.

Tri u vodi topiva polifenol polimera iz cimeta pokazuju povoljnu biološku aktivnost višestruko pospješujući metabolizam glukoze povezan s inzulinom. Često se uzima zajedno s alfa lipoičnom kiselinom.

Cimet je mirodija dobivena iz kore drveta roda Cinnamomum. Generalno su na tržištu kao začin dostupni cejlonski cimet i kasia dok je kasia bolje istražena u smislu povezanosti s razinom glukoze u krvi.

Problem s uzimanjem cimeta kao začina u jelima je činjenica da se u mastima topive komponente mogu zadržavati i gomilati u organizmu. Za zdravlje potencijalno korisne tvari iz cimeta topive su u vodi, tako da ekstrakt u vodi topivih komponenti ne predstavlja problem. Cimet sadrži i kumarin čija se konzumacija kao začin u masnim jelima u dužem vremenskom periodu može imati ozbiljene posljedice po zdravlje osjetljivih osoba i izazvati oštećenja jetre i bubrega.

Nutritivne vrijednosti
Sadrži u dnevnoj dozi (dvije tablete): %P.U.
Kalcij (iz dibazičnog kalcij fosfata) 60 mg 8%
Cinmet (Cinnamomum cassia), ekstrakt, kora 1.000 mg *

Sastojci: ekstrakt cimeta, zgušnjivači: celuloza, celulozna guma, tvari za sprječavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid; magnezijev stearat; tvar protiv zgrušavanja: stearinska kiselina; dikalcij fosfat, emulgator: metilirana celuloza, glicerin, sredstvo za postizanje klizavosti: karnauba vosak

NE sadrži: mlijeko, jaja, ribu, školjkaše, orašaste plodove, pšenicu, soju, gluten, kvasce, umjetne boje i arome, pridodane šećere, škrob i konzervanse

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Način primjene:

Uzeti dvije tablete, jednom dnevno, uz obrok

NATROL EKSTRAKT CIMETA 1000MG A80

Pakiranje: 80 tableta

Pogledajte NATROL proizvode u online ljekarni Plantak.

Težina 0.5 kg
Košarica