PASTA ZA ZUBE PLIDENTA PROTECTIVE PROPOLIS

12.90kn (1.71 €)

Njezina originalna formula sadrži aktivni fluorid za učinkovitu zaštitu od karijesa, čineći zube jakima, a desni zdravima.

SKU: C005439 Kategorije: ,

PASTA ZA ZUBE PLIDENTA PROTECTIVE PROPOLIS

Sadrži nježni sistem za čišćenje koji pomaže u učinkovitom čišćenju zubi i sprječavanju plaka, a osvježavajuća aroma pruža dugotrajno zadovoljstvo i užitak. Neka Vaša obitelj uvijek bude dobro zaštićena.

Još od davnih vremena propolis se koristio u narodnoj medicini. Tijekom posljednjih godina zamjećuje se porast njegove uporabe u medicinske svrhe. Studije pokazuju da uporaba zubne paste na bazi propolisa može smanjiti stvaranje plaka, smanjiti broj „loših“ bakterija u usnoj šupljini, ublažiti zubobolju, kao i upalu desni (periodontitis), te može biti koristan u cijeljenju rana. Propolis djeluje protubakterijski, proturvirusno i protugljivično. U zubnoj pasti Plidenta Protective propolis je inkorporiran s alantoinom iz biljke aloa vera, koji ublažava upale, a također učvršćuje i regenerira desni.

FLUOR
Flour iz paste za zube u ustima stvara flouridni spoj koji štiti caklinu od oštećenja kiselinom koju stvaraju bakterije. Samo korištenjem pasti za zube koje sadrže flour može se prema istraživanjima smanjiti pojava karijesa za 17-38%. Fluor djeluje tako da se ugrađuje u zubnu caklinu stvarajući fluoro-apatit, mineral koji je mnogo otporniji prema mehaničkom trošenju i kiselinama nego postojeći hidroksiapatit. Fluor djeluje na bakterije i enzime u usnoj šupljini i na taj način ometa transformaciju glukoze (šećera) u mliječnu kiselinu koja dekalcinira caklinu i time omogućuje razvitak zubnog karijesa.

ALANTONIN
Alantoin kao izrazito ljekovit sastojak ima brojne učinke. Nužan je za stvaranje novih stanica te pomaže zacijeljivanju čak i inficiranih rana i to tako da potiče protok krvi kroz ozlijeđeno tkivo i time zarastanje. U pastama za zube svoje mjesto je našao u u procesu čišćenja, liječenja, ublažavanja upala i za smirivanje, a djelomično i za sprječavanje krvarenja desni, te na taj način indirektno djeluje u suzbijanju parodontoze. Također djeluje i adstringentno što znači da učvršćuje desni.

PROPOLIS
Propolis se od najstarijih vremena koristi u njezi zubi zbog svojeg antibakterijskog, protuupalnog i umirujućeg djelovanja. Tijekom posljednjih četrdeset godina zamjećuje se porast njegove uporabe. Studije pokazuju da uporaba proizvoda na bazi propolisa može smanjiti stvaranje plaka i broj bakterija u usnoj šupljini, ublažiti zubobolju kao i upalu desni (periodontitis), te može biti koristan u cjeljenju rana.

PASTA ZA ZUBE PLIDENTA PROTECTIVE PROPOLIS

Pakiranje: 75 ml

https://www.ljekarne-plantak.hr/kategorija-proizvoda/samolijecenje/oralno-zdravlje/

Košarica
Scroll to Top