Post COVID savjetovalište u Ljekarni Plantak

Post COVID savjetovalište u Ljekarni Plantak

Što je post-COVID period?

Nakon preboljenja akutne faze bolesti COVID-19, mnogi od nas se ne osjećaju dobro i imaju različite simptome kao što su umor, zaduha, glavobolja, bol u prsima i još brojne druge simptome. Ako ti simptomi potraju u periodu od 4 -12 tjedana nakon početne infekcije, govorimo o produljenom simptomatskom COVID-19, dok post-COVID sindrom definiramo kao simptome koji su prisutni nakon 12 tjedana, a ne mogu biti objašnjeni nekim drugim stanjem ili bolesti.

Koji se simptomi javljaju u post-COVID periodu?

COVID-19 bolest može ostaviti posljedice na razne organske sustave, te je kroz brojne zdravstvene studije pobrojano 54 simptoma koja se mogu javiti u post-COVID periodu. Veći broj simptoma se javlja kod hospitaliziranih pacijenata, ali i oni koji su imali blagi COVID ili asimptomatski u post-COVID periodu mogu osjećati umor, kratkoću daha pa čak i bol u prsima.

Najčešći simptomi su:

 1. UMOR

 2. GLAVOBOLJA

 3. POREMEĆAJI KONCENTRACIJE

 4. GUBITAK KOSE

 5. ZADUHA ILI KRATKOĆA DAHA

 6. GUBITAK MIRISA I OKUSA

 7. KAŠALJ

 8. BOL U ZGLOBOVIMA

 9. PREZNOJAVANJE

 10. BOL U PRSIMA

 11. GUBITAK PAMĆENJA

 12. NERVOZA

 13. DEPRESIJA

Trajanje simptoma je kod svakog pacijenta individualno i stoga je potreban pažljiv pristup u rješavanju određenih simptoma, uz savjetovanje s liječnikom i ljekarnikom.

Kako vam mi možemo pomoći?

Naši ljekarnici su prošli brojne seminare i edukacije na temu bolesti COVID-19 I post COVID perioda i spremni smo vam pomoći u rješavanju određenih simptoma savjetovanjem o pravilnom izvođenju vježbi disanja, prehrani, suplementaciji multi-vitaminskih pripravaka, provođenju olfaktornog treninga za povratak osjeta i mirisa, rješavanju kašlja, pojašnjavanjem vaše farmakoterapije, kako bismo olakšali i ubrzali vaš oporavak.

Ukoliko ne budemo mogli riješiti vaš problem uputit ćemo vas liječniku ili povezati s drugim zdravstvenim djelatnicima.

Voditeljica savjetovališta je Jasenka Plantak Kotur, univ. mag. pharm.

Post-COVID savjetovalište:

 • Ponedjeljak 09:00 – 11:00
 • Četvrtak 16:00 – 18:00

Ako vas već duži period muče određeni simptomi, a primjetili ste da nema značajnijeg poboljšanja slobodno nam se javite.

Svakako nam se možete obratiti i bez neke posebne najave.

https://www.ljekarne-plantak.hr/

Košarica
Scroll to Top