SKINTEGRA HYBRID FLUID

239.00kn (31.72 €)

Fluid koji spaja UV-zaštitnu ulogu te protuupalni i dekongestivni učinak zahvaljujući širokom spektru zaštite od UV zračenja (SPF 30) te dodatku 2% salicilne kiseline. Namijenjen je problematičnoj koži sklonoj nepravilnostima poput akni i komedona.

SKINTEGRA HYBRID FLUID

je hibridni proizvod koji spaja UV-zaštitnu ulogu te protuupalni i dekongestivni učinak zahvaljujući širokom spektru zaštite od UV zračenja (SPF 30) te dodatku 2% salicilne kiseline. Namijenjen je problematičnoj koži sklonoj nepravilnostima poput akni i komedona.

Djelovanje:

Kao što ime sugerira, Hybrid je hibridni proizvod koji kombinira UV-protektivnu funkciju s protuupalnim i otčepljujućim djelovanjem keratolitika. To je rezultat formulacije koja objedinjuje UV zaštitu širokog spektra (SPF 30) i dodatak 2% salicilne kiseline.

SKINTEGRA HYBRID FLUID ima ultralaganu teksturu koja ne ostavlja nikakav bijeli film na koži niti osjećaj težine i masnoće. Baršunasti fluid štiti od negativnih učinaka sunca specifičnim fotostabilnim, (nedegradirajućim) organskim filterima koji štite od zračenja iz spektra UVA, UVB, infracrvene (koju emitiraju i elektronički uređaji) te vidljive svjetlosti. Kao i naš prvijenac Solar I, Hybrid je formuliran bez filtera s dokazanim hormonalno disruptivnim djelovanjem. Pet filtera najnovije generacije korištenih u Hybridu i Solaru zajedničkim djelovanjem upijaju, raspršuju i reflektiraju UV zračenje. To su:

  • Tinosorb S: UVA i UVB filter, izrazito efikasan i pri niskim koncentracijama što omogućuje izvrsnu dermatološku podnošljivost proizvoda.
  • Tinosorb M: UVA i UVB filter odlične fotostabilnosti koji istovremeno djeluje kao fizički filter, tj. mikropigment (reflektira i raspršuje) i upija UV zračenje štiti i unutar spektra vidljive svjetlosti.
  • Uvinul A Plus granular: jedini fotostabilni organski UVA-I filter koji pokriva dugovalni segment zračenja i istovremeno sprječava stvaranje slobodnih radikala u koži koji dovode do preuranjenog fotostarenja.
  • Uvinul T150: UVB filter s najvišom stopom apsorpcije UV zračenja među dostupnim UVB filterima, odlično prijanja na keratin u koži što ga čini vodootpornim.
  • Eusolex OS: djeluje kao komplementarni UVB filter te stabilizira emulzije i djeluje antibakterijski.

2% Salicilna kiselina

Istovremeno, zahvaljujući 2% salicilnoj kiselini, Hybrid ima intenzivno protuupalno djelovanje i oslobađa začepljene pore sadržaja. Pritom smanjuje mogućnost razvoja novih upalnih procesa. Salicilna se kiselina u ovome proizvodu nalazi u maksimalnoj koncentraciji, ali je formulirana posebnom tehnologijom produljenog otpuštanja. Zbog toga je odlično podnošljiva čak i na osjetljivoj koži koja teško podnosi proizvode u niskom pH mediju (klasične eksfolijante). Obzirom da je topiva u mastima, salicilna kiselina s lakoćom prodire u dublje slojeve kože. Koncentrira se u žlijezdama lojnicama gdje eksfolira zaostale “čepiće” odumrlih stanica i sebuma, a istodobno ujednačava kožu te djeluje snažno umirujuće.

Uz salicilnu kiselinu, u Hybridu se nalazi omiljena aminokiselina za regeneraciju osjetljive i dehidrirane kože – ektoin (2%). In vivo testovi demonstrirali su djelovanje ektoina kao super-ovlaživača koji na staničnoj razini prevenira UV inducirano oštećenje kože. Pritom se poboljšava elasticitet, grubost i tonus kože te jačajući njezinu barijernu funkciju. Pantenol, zeleni čaj i betain dodatno umiruju upaljenu kožu.

Hybrid preporučujemo za normalnu, kombiniranu i masnu kožu sklonu nepravilnostima. Tijekom izlaganja UV zračenju, preporučljivo je koristiti UV-zaštitni proizvod poput Hybrida. Pogotovo u slučaju korištenja večernjih eksfolijanata poput Clariona i Lumiona. Obzirom na eksfolirajući učinak Hybrida, preporučljivo je prilagoditi učestalost korištenja večernjeg eksfolijanta ovisno o individualnoj toleranciji.

Ukoliko ga kombinirate s drugim proizvodima, imajte na umu da se bilo koji proizvod sa zaštitnim faktorom u rutini njege nanosi kao završni korak kako ne bi došlo do pomicanja proizvoda s kože i time umanjivanja potrebne fotoprotekcije. Proizvod je formuliran bez dodatka parabena, parfema, alkohola, sintetskih bojila i drugih iritansa te dolazi u neprozirnoj airless ambalaži.

Upotreba:

U jutarnjoj njezi nanijeti ravnomjerno na čisto lice kao samostalni proizvod ili nakon uobičajene rutine njege. Zbog prijanjajuće prirode UV-zaštitnih filtera, uvečer je potrebno dobro očistiti kožu, tj. tretirati je kao i kod odstranjivanja šminke. Kao prvi korak u dvostrukom čišćenju lica sugeriramo Atomic, uljni odstranjivač koji odlično rastapa čak i vodootporne kreme sa zaštitnim filterima.

Pakiranje: Neprozirna airless bočica, 50 ml

https://www.ljekarne-plantak.hr/kategorija-proizvoda/brandovi/skintegra/

Košarica
Scroll to Top